Maya Detiège in marathondebat Kamer: ‘Dit is ongezond’

Maya Detiège © Belga Image

Het Kamerdebat over de regeerverklaring is na een marathonvergadering van bijna 21 uur stopgezet rond 6.45 uur en gaat na de middag voort. Tijdens haar tussenkomst had Maya Detiège (SP.A) kritiek op de gang van zaken. Ze vroeg respect voor het Kamerpersoneel.

‘Het kan niet dat wij tot morgenvroeg werken,’ zei Detiège. ‘Tegen het Kamerpersoneel was gezegd dat het enkel tot 12 uur zou zijn. Ik vind dat je ook met die mensen rekening moet houden. En als lid van de commissie Volksgezondheid zou ik ook willen meegeven, dat wat we nu doen, ongezond is.’

Marathondebat

De Kamer heeft de hele nacht gedebatteerd over de regeerverklaring. De algemene bespreking, die om 10 uur woensdagochtend begon, werd omstreeks middernacht afgerond. Daarna ging de thematische bespreking van start. De luiken Werk-Bedrijfsleven/Middenstand, Pensioenen, Financiën/Fiscaliteit/Begroting, Sociale Zaken/Volksgezondheid en Energie/Leefmilieu zijn afgerond. Na het hoofdstuk Energie zetten de Kamerleden er omstreeks 6.45 uur een punt achter.

Herlees onze liveblog.

Om 14.15 uur pikken ze de draad weer op. Dan volgen nog enkele netelige hoofdstukken, zoals Justitie en Asiel en Migratie. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content