Maggie De Block hoopt op sociaal departement

Maggie De Block © Belga

Maggie De Block hoopt in de nieuwe regering op een “sociaal departement”, al beseft ze dat “je niet altijd krijgt wat je wil”.

Dat zei het liberale stemmenkanon voor aanvang van het partijbureau van Open VLD. De Block stelde dat er verschillende sociale departementen zijn, maar wil overal “met even veel enthousiasme” haar werk doen.

Daags na het afsluiten van de marathonvergadering waarop de centrumrechtse partijen het eens raakten over het regeerakkoord, bliezen de Vlaamse liberalen verzamelen in hun hoofdkwartier. Met het akkoord dat ze overeenkwamen met N-VA, MR en CD&V, maakt Open VLD deel uit van elke mogelijke regering. “We zijn van ver gekomen”, reageert Alexander De Croo. “Voor de verkiezingen waren we al dood in de ogen van velen. De match moet gespeeld worden.”

‘Droom van elke liberaal’

De Block noemde het “een droom voor elke liberaal” te mogen meewerken aan deze “economische herstelregering”. En binnen die regering zou De Block graag een “sociaal departement” leiden. Ze merkte daarbij ook op dat er op elk domein veel werk op de plank ligt en dat ze bereid is de taak op te nemen die ze wordt gegeven.

De Croo bleef daarover voorzichtiger. Het gaat om een beslissing die voorzitster Gwendolyn Rutten toekomt. “We hebben heel veel goede kandidaten. Ik wacht geduldig af”, aldus de ontslagnemende minister van Pensioenen. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content