Maandag 7 december.

Een gasknal blaast in Antwerpen drie huizen weg. Er valt één dode.

ù Voormalig PSC-Kamerlid Nathalie de T’Serclaes wordt de voorzitter van de politieke vernieuwingsbeweging rond Gérard Deprez, de Mouvement des Citoyens pour le Changement.

ù De sectie zedenfeiten van de BOB van Brussel houdt een razzia in het Nigeriaanse prostitutiemilieu. De speurders vermoeden wantoestanden bij de rekrutering van de meisjes.

ù De Franstalige meerderheidspartijen kondigen aan dat ze blijven zoeken naar een oplossing die het verbod op tabaksreclame gefaseerd zou doen in werking treden.

Dinsdag 8 december.

De senaatscommissie Binnenlandse Zaken keldert een voorstel om de lijststem te neutraliseren. Het voorstel was een uitloper van de gesprekken in Senaatszaal F.

ù De Europese Commissie stelt een onderzoek in naar de steun die de Vlaamse boeren zullen krijgen in het kader van het Mestactieplan. Die steun is volgens EU-landbouwcommissaris Franz Fischer concurrentievervalsend.

ù De advocate van een Congolese vrouw dient klacht in tegen de rijkswachter die haar cliënte neerknuppelde tijdens een solidariteitsactie voor een uitgewezen Nigeriaan. De vrouw, zelf een asielzoekster, kreeg als gevolg van de klappen een miskraam.

ù Het bekende slaapmiddel Rohypnol krijgt een alarmkleur. Het middel is in gerechtelijke kringen vooral gekend vanwege het gebruik door dieven of verkrachters, die het middel in het drankje van hun slachtoffers plegen te gooien.

Woensdag 9 december.

Minister van Justitie Tony Van Parys (CVP) verhoogt de boetes voor overdreven snelheid en dronkenschap achter het stuur.

ù De ministers van Arbeid van alle federale en de gemeenschapsregeringen lanceren samen een plan tegen de toenemende jeugdwerkloosheid.

Donderdag 10 december.

Judoka Ulla Werbrouck krijgt de Nationale Trofee voor Sportverdienste.

ù Minister van Onderwijs Eddy Baldewijns (SP) kondigt een financiële gelijkschakeling aan tussen kleuterleerkrachten, onderwijzers en regenten.

ù Tekenaar Ray Goossens overlijdt op 74-jarige leeftijd na een lange ziekte. Goossens is de geestelijke vader van onder andere Musti en Plons, de gekke kikker.

Vrijdag 11 december.

De drie maatschappijen voor mobiele telefonie in ons land slagen er maar niet in om tot een efficiënte site sharing te komen. Nieuwkomer KPN Orange krijgt hierdoor moeilijkheden om tegen eind volgend jaar 90 procent van België te bedekken met zijn antennenet, zoals overeengekomen in de door de overheid verstrekte licentie.

ù Juriste Marie-Claire Foblets van de KU Leuven vindt dat migranten in de eerste plaats stemrecht moeten krijgen op federaal niveau omdat daar hun voornaamste strijdpunten behandeld worden.

ù De VLD stelt een plan voor om de personenbelasting te verminderen. Dat plan moet de Vlamingen aanzetten tot werken.

Zondag 13 december.

De verkiezingen voor de moslimraad kennen een grote opkomst. Er doen zich geen incidenten voor.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content