Maandag 2 november:

De Viagra-erectiepil is te koop in België. (zie ook p. 36)

Dinsdag 3 november:

België trekt driehonderd miljoen frank uit voor armoedebestrijding in de Chinese provincie Xian. Dat zegt premier Jean-Luc Dehaene (CVP) tijdens zijn bezoek aan China.

ù Ruim een derde van de professioneel gebruikte computersoftware is illegaal. Dat blijkt uit een onderzoek van de Belgian Software Alliance.

ù De broer van de vermoorde rijkswachter Peter De Vleeschauwer gaat in beroep tegen de weigering van de onderzoeksrechter om hem inzage te verlenen in het dossier over de moord. Volgens de wet- Franchimont heeft de familie inzagerecht, aldus De Vleeschauwer.

ù De socialistische vakbond ABVV voert in Leuven actie tegen de schorsing van werklozen. De afgelopen vier jaar verloren 240.000 werklozen hun uitkering.

Woensdag 4 november:

De werkloosheid in België is afgelopen maand gedaald met vijf procent. Eind oktober kregen 416.508 werklozen een uitkering. In vergelijking met oktober vorig jaar is er een daling van acht procent.

ù Zowat 70.000 moslims zullen in december stemmen voor een moslimraad. Dat is meer dan tweederde van het aantal kiesgerechtigde moslims in België. Ruim 280 moslims stellen zich kandidaat voor een zetel in de raad, die zestig leden zal tellen. De raad wordt de gesprekspartner met de overheid.

ù Zo’n honderd bewoners van een rusthuis in de Antwerpse gemeente Deurne worden in quarantaine geplaatst na een salmonellavergiftiging. Eén vrouw is overleden, maar het is nog onduidelijk of haar dood een gevolg is van de vergiftiging.

ù In Kasterlee worden ruim veertig mensen, het merendeel vrouwen, in het ziekenhuis opgenomen met een CO-vergiftiging. De giftige dampen zijn afkomstig van een stookolieblazer, die opgesteld staat in de zaal waar de mensen een demonstratie van bakovens bijwonen.

Donderdag 5 november:

Het BIPT, de dienst die de zendfrequenties van radio en tv controleert, sluit in Brussel en aan de taalgrens elf vrije radio’s. De beslissing komt er na een reeks klachten van het Vlaamse Gewest over Franstalige radio’s die met hun krachtige zenders hun Nederlandstalige collega’s storen.

Vrijdag 6 november:

Bij een inbraak in het Brussels gerechtsgebouw hebben onbekenden de dossiers doorsnuffeld over de Luikse advocaten-generaal Frans-Joseph Schmitz en Marc de la Brassine, die verdacht worden van afpersing (Schmitz) en oplichting en pedofilie (de la Brassine).

ù Het boek “De Zaak Dutroux” moet uit de handel worden genomen. Dat beslist de rechter in kort geding, na een klacht van de ouders van Julie en Mélissa tegen het feit dat er foto’s van de meisjes zonder toestemming werden gebruikt en dat het boek pv’s bevat van het verhoor van Marc Dutroux.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content