Alle Vlaamse zesjarigen die er in slagen om een tennisracket vast te houden, mogen weldra het bezoek verwachten van Steven Martens, kersvers technisch directeur van de Vlaamse Tennisvereniging. De nieuwe Kim Clijsters kan al balletjes slaan vooraleer ze kan schrijven, aldus Martens, die natuurtalenten vanaf hun achtste naar een topsportschool wil sturen.

De zelfverklaarde architectuuractivist Thom Mayne krijgt de Pritzker Award, de meest prestigieuze architectuuronderscheiding ter wereld, voor zijn eigenzinnige en authentieke ontwerpen in steden als Seoel, New York, San Francisco en Madrid. De 61-jarige angry young man uit California schrijft zijn succes toe aan ‘conflict en confrontatie’.

De vraag die het Britse volk wakker houdt: wordt Camilla Parker Bowles straks koningin? Voor de hartendief van Charles hoeft het niet, van de burger mag het niet, maar het lijkt onvermijdelijk zodra ze gehuwd is met de kroonprins. Alleen een wetswijziging kan het onheil voorkomen, maar wil het parlement al die moeite doen voor één persoon?

Burgemeester Guy Godart (MR) van Bouillon heeft zich begin vorige week van het leven beroofd. De wanhoopsdaad van de 50-jarige ‘brave man’ zou het gevolg zijn van een cocktail van financiële problemen in zijn brandstofbedrijf, politieke onenigheid binnen de plaatselijke coalitie en het gerucht over een vermeende poging tot eliminatie van een verkeersboete van zijn secretaris.

De wereld is gewaarschuwd: George Lucas vat zijn nieuwe Star Wars-film Episode III: Revenge Of The Sith samen als Titanic in space. Sciencefiction om op te janken, zeg maar. De Amerikaan wil blijkbaar ontdekken hoe het voelt om eens géén succes te hebben, iets wat hem met zijn twee laatste Star Wars-films niet is gelukt. Ook al waren ze barslecht, toch heeft Lucas er miljoenen en miljoenen dollars aan verdiend.

Je bent rijk en je wilt wat. Maar wát? De immens populaire Amerikaanse tv-presentatrice Oprah Winfrey vindt het niet meer spannend om 300 miljoen dollar per jaar te verdienen en gaat daarom op zoek naar het geluk in een aftandse flat in een ruige achterbuurt van Chicago. Een nieuw leven? Een nieuw idee voor haar tv-show. Winfrey gaat overigens dag en nacht vergezeld van bodyguards en keert na een maand netjes terug naar huis.

De Brusselse brandweercommandant Alain Gibson heeft de trofee voor het rommeligste bureau van België gewonnen. Zijn grootste troeven: ‘Ik kan niks weggooien’ en ‘ik kan elk document binnen een half uur terugvinden’. Zijn trofee: een schoonmaakploeg. Een vergiftigd geschenk, want nu moet Gibson helemaal opnieuw beginnen.

Bart Vandormael

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content