Wat is er beter dan Knack, behalve nog méér Knack? Met trots stelt de redactie aan u voor: Knack Extra, onze nieuwe, tweewekelijkse reeks bewaarnummers.

De redactie van Knack brengt al jaren extra nummers op de markt. Over politiek, geschiedenis, mensen en cultuur. En over de actualiteit, als die het niet toelaat te wachten tot woensdag of meer plaats nodig heeft. Herinner u de regeringscrisis in de zomer van 2008, of de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november van datzelfde jaar.

De redactie breidt dat aanbod nu uit, stroomlijnt de titels (eertijds Historia, Ontdek of Passie, afhankelijk van het thema) en zorgt voor systematische verschijningsdata.

Op vrijdag 26 juni verschijnt de eerste Knack Extra, over de Zalige Zomer van 69, een zomer die zo indrukwekkend is dat hij zelfs het leven bepaalt van wie nog niet geboren was. En vanaf 21 augustus verschijnt Knack Extra tweewekelijks, behalve in vakantieperiodes. We kondigen telkens aan waarover de volgende editie zal gaan, en verpakken hem voor de abonnees bij elke Knack op woensdag. Vanaf vrijdag is hij telkens ook los verkrijgbaar in de krantenwinkel.

De ambitie van de extra nummers blijft dezelfde: één onderwerp zo goed en grondig behandelen dat u elke Knack Extra wilt bewaren.

Het eerste nummer ontvangen ook de abonnees voor één keer pas op vrijdag. Het is een Knack Extra over de Zalige Zomer van 69, toen Eddy Merckx zijn eerste Tour won, Neil Armstrong als eerste voet zette op de maan en Woodstock een voorbeeld stelde voor alle muziekfestivals die zouden volgen. Later dit jaar komen er nummers over pater Damiaan, over de jaren dertig van de vorige en over de jaren nul van deze eeuw, over Toots Thielemans, over boeken, over gezondheid. Nog tien in totaal. In 2010 verschijnen er achttien magazines.

Knack Extra is een krachtig signaal dat Roularta, onze uitgever, rotsvast gelooft in zijn magazines’, zegt Knack-hoofdredacteur Karl van den Broeck. ‘Zolang er mensen zijn die de chaos in de wereld willen blijven doorgronden, zal er behoefte zijn aan magazines zoals Knack en Knack Extra. En in deze barre tijden, waarin alle zekerheden op hun kop worden gezet, is die nood groter dan ooit.’

KNACK EXTRA. DE ZALIGE ZOMER VAN 69, VANAF VRIJDAG 26 JUNI IN DE KRANTENWINKEL, ABONNEES ONTVANGEN HEM THUIS.

DE ZOMER VAN ’69. HOE MERCKX WON VAN ARMSTRONG, VAN PATRICK CORNILLIE (ROULARTA BOOKS). LEZERS VAN KNACK KUNNEN HET BOEK BIJ STANDAARD BOEKHANDEL KOPEN VOOR 9,95 EURO IN PLAATS VAN 19,95 EURO, MET DE VOORDEELBON VERDEROP IN DIT MAGAZINE.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content