Lynn Wesenbeek duwt Europese Open VLD-lijst

Lynn Wesenbeek (Open VLD) op de Boekenbeurs editie 2018. © Peter De Smedt

Journaliste Lynn Wesenbeek duwt de Europese lijst van Open VLD en gewezen eurocommissaris Neelie Kroes doet hetzelfde bij de opvolgers. Zo blijkt uit de lijst die maandag door het partijbestuur werd goedgekeurd.

De lijst wordt zoals bekend getrokken door Guy Verhofstadt, gevolgd door Europarlementslid Hilde Vautmans en filosofe Alicja Gescinska. ‘De uitdagingen voor Europa zijn groot en Open VLD stelt dan ook een dynamisch en pro-Europees team op dat voluit aan de slag wil’, zegt partijvoorzitster Gwendolyn Rutten.

Op vier staat Oost-Vlaams ondernemer en klimaatexpert Lard Vanobbergen en op vijf jongerenvoorzitter Hans Maes. Voorts prijkt schepen in Koksijde en oud-senator Stéphanie Anseeuw op negen, staat Europarlementslid Lieve Wierinck, opvolgster van Philippe De Backer, op de voorlaatste plaats en is nieuwsanker bij Kanaal Z en voorheen VTM, Lynn Wesenbeek, lijstduwster.

Eerste opvolgster wordt Eva De Bleeker, ambtenaar bij de Europese Commissie en voorzitter van Open VLD Vrouwen. Tweede opvolger is Vincent Stuer, die ook jarenlange ervaring heeft in de coulissen van de Commissie.

Opmerkelijk is de lijstduwersplaats voor de gewezen Europese commissaris voor Mededinging en Digitale Agenda, de Nederlandse Neelie Kroes. ‘Steeds koos Neelie voor Europese vernieuwing, tot groot ongenoegen van de vele behoudsgezinde krachten. Ik ben fier dat ze haar steun geeft aan onze sterke Europese lijst’, stelt Verhofstadt. De lijsttrekker is naar eigen zeggen ‘erg tevreden dat niet alleen de nummers twee en drie op mijn lijst, maar ook de lijstduwer, eerste opvolger en de lijstduwer bij de opvolgers allemaal sterke vrouwen met veel ervaring zijn’.

‘Het is ook een team met veel jonge leeuwen, onder wie de jongerenvoorzitter, die voluit gaan voor Europa. De uitdagingen van de EU zijn groot, maar Open VLD neemt met dit sterk en pro-Europees team opnieuw de handschoen op’, klinkt het strijdvaardig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content