Luchthaven Antwerpen weer volledig vrij na bomonderzoek

© Belga

Een verdacht pakket dat gevonden werd op de luchthaven van Antwerpen in Deurne bleek na onderzoek onschadelijk. De luchthaven, die gedurende twee uur gedeeltelijk gesloten was, is terug volledig open.

Het verdacht pakket werd onderzocht door ontmijningsdienst DOVO. Het resultaat van de analyse was negatief, zo laat de federale politie weten, en de luchthaven kan dus opnieuw volledig vrijgegeven worden. Het vliegverkeer zou volgens Belgocontrol niet gehhinderd geweest zijn. De laatste vertrekkende vlucht van de dag kon om 19u42 gewoon opstijgen, zo staat ook op de website van de luchthaven.

Het pakket in kwestie bevond zich bij de bagageafhandeling en werd volgens de politie omstreeks 19.25 uur als verdacht bestempeld door een explosievenhond. “Er zijn honden die beginnen te blaffen wanneer ze iets verdacht ruiken en er zijn er die dan gaan zitten. Hier was dat laatste het geval”, zegt woordvoerder Peter De Waele van de federale politie. “Er is dan besloten om geen enkel risico te nemen, een perimeter in te stellen rond de locatie in kwestie en DOVO op te roepen om het pakket te onderzoeken.”

De luchthaven werd slechts gedeeltelijk afgesloten, zodat er wel nog vluchten konden aankomen en vertrekken. Reizigers konden bovendien nog langs het restaurant naar buiten om daar afgehaald te worden, maar wie zelf met de wagen was kon niet van de parking wegrijden. Het hele incident heeft zowat twee uur in beslag genomen.

(Belga/WB/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content