Lezing Theo Francken (N-VA) in Verviers geannuleerd wegens protesten

Theo Francken (N-VA) op de hoorzitting op 13 februari © Belga

Een lezing die ex-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) dinsdagavond had moeten geven in Verviers (Luik) is op het laatste moment geannuleerd. Dat meldt Francken zelf op Twitter. Door protesten tegen zijn komst is de ‘situatie uit de hand gelopen’ en kan de politie ‘mijn veiligheid niet garanderen’, schrijft hij.

Volgens mediaberichten waar ook Francken over tweette, verzamelden zich in de late namiddag al meer dan honderd mensen om te manifesteren tegen de lezing van de voormalig staatssecretaris. Hij had eerder al gewag gemaakt van ‘veel ophef en dreigementen vanwege extreemlinks’ en vanwege de socialistische vakbond FGTB.

Omstreeks 20.30 uur meldde Francken dat de sitatie ter plaatse ‘uit de hand gelopen’ was. ‘Auto aangevallen door extreemlinks tuig. Politie kan mijn veiligheid niet veranderen (sic). PS burgemeester staat gewoon lekker mee te betogen. Lezing geannuleerd.’ De burgemeester van Verviers is Muriel Targnion. Volgens Francken is er sprake van ‘hallucinante enggeestigheid’. ‘Democratie?’, vraagt hij zich af.

https://twitter.com/FranckenTheo/status/1097942064250212352Theo Franckenhttps://twitter.com/FranckenTheo

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content