Knack verwelkomt nieuw zusje

Voortaan maakt Knack Extra, samen met Knack, Knack Weekend en Knack Focus, integraal deel uit van het Knack-pakket.

Een jaar geleden verscheen het eerste nummer van Knack Extra. Vanaf deze week maakt het nieuwe zusje integraal deel uit van de Knack-familie.

De Zomer van 69. Zo luidde de titel van de eerste Knack Extra, die een jaar geleden op de markt kwam. Abonnees konden dit nieuwe zusje van de Knack-familie ‘adopteren’. In de losse verkoop werden deze unieke bewaarnummers apart aangeboden.

Knack Extra speelt in op een reële behoefte van de lezer naar meer diepgang en duiding. Het blad heeft dan ook een uitgesproken bewaarkarakter. Het telt minimaal 48 pagina. In een jaar tijd verschenen er twintig exemplaren, in een tweewekelijks ritme (behalve tijdens de vakanties). De thema’s waren erg uiteenlopend: geschiedenis (50 jaar Congolese onafhankelijkheid, 60 jaar Europese Unie), wetenschap (50 jaar de pil), vastgoed en mobiliteit, cultuur (James Ensor, het boekenjaarboek, de cultuurzomer van 2010). Soms werd ook ingespeeld op de acute actualiteit, zoals bij de dood van Michael Jackson.

Deze week voltooien we de integratie van Knack Extra. Voortaan maken de nummers, samen met Knack, Knack Weekend en Knack Focus, integraal deel uit van het Knack-pakket, ook in de losse verkoop.

Deze week is Knack Extra gewijd aan Zuid-Afrika, naar aanleiding van de wereldbeker voetbal.

Volgende week is er – uitzonderlijk – ook een Knack Extra. Die is gewijd aan de wereldtentoonstelling in Shanghai.

Na de zomer verschijnen er nog zeven edities van Knack Extra. De eerste, op 10 september, is een heuse handleiding waarmee ouders en kinderen elkaar beter kunnen leren kennen.

De weken dat Knack Extra verschijnt, kost het Knack-pakket een luttele euro meer.

Karl van den Broeck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content