De Nobelprijs voor de Geneeskunde gaat dit jaar naar de in Ierland geboren William C Campbell en de Japanner Satoshi Omura voor hun ontdekkingen in de strijd tegen rondworminfecties en de Chinese Youyou Tu voor haar vernieuwende therapie in de strijd tegen malaria. Dat heeft het Nobelprijscomité maandag bekendgemaakt.

Het Nobelprijzenseizoen begint maandag met de bekendmaking van de Nobelprijs voor de Geneeskunde, gevolgd door de Nobelprijs voor de Fysica op dinsdag en die voor de Chemie op woensdag.

Iedere Nobelprijs is dit jaar gedoteerd met 8 miljoen Zweedse kroon (850.000 euro). (Belga/TE)

De Nobelprijs voor de Geneeskunde gaat dit jaar naar de in Ierland geboren William C Campbell en de Japanner Satoshi Omura voor hun ontdekkingen in de strijd tegen rondworminfecties en de Chinese Youyou Tu voor haar vernieuwende therapie in de strijd tegen malaria. Dat heeft het Nobelprijscomité maandag bekendgemaakt.Het Nobelprijzenseizoen begint maandag met de bekendmaking van de Nobelprijs voor de Geneeskunde, gevolgd door de Nobelprijs voor de Fysica op dinsdag en die voor de Chemie op woensdag. Iedere Nobelprijs is dit jaar gedoteerd met 8 miljoen Zweedse kroon (850.000 euro). (Belga/TE)