Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) wil het suiker en het vet in de voeding aanpakken. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) wil de hoeveelheid suiker en vet in onze voeding verminderen. Op die manier moet het risico op hart- en vaatziekten naar beneden. Ze zal daarvoor gesprekken aanknopen met de voedingsindustrie.

Onkelinx verklaarde eerder dat in België geproduceerde voedingsmiddelen nu 20 procent minder zout bevatten. Dat is het gevolg van afspraken die de minister in 2009 maakte met de sector. Cardiologen zijn van mening dat die maatregel weinig zoden aan de dijk brengt. Het aantal hart- en vaatziekten zal pas dalen, als ook de suikers en vetten in ons eten worden verminderd.

Voedingssector

Daarom zal de minister samenzitten met de voedingssector om na te gaan hoe ook het percentage suikers en vetten omlaag kan. Volgens de federatie voor de voedingsindustrie ligt dat een heel stuk moeilijker. Door het suiker- en vetgehalte in de voeding te verminderen, bestaat het gevaar dat ook de kwaliteit ervan zal dalen. Er zullen eerst studies worden gevoerd om dat te vermijden. (YD)

Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) wil het suiker en het vet in de voeding aanpakken. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws. Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) wil de hoeveelheid suiker en vet in onze voeding verminderen. Op die manier moet het risico op hart- en vaatziekten naar beneden. Ze zal daarvoor gesprekken aanknopen met de voedingsindustrie.Onkelinx verklaarde eerder dat in België geproduceerde voedingsmiddelen nu 20 procent minder zout bevatten. Dat is het gevolg van afspraken die de minister in 2009 maakte met de sector. Cardiologen zijn van mening dat die maatregel weinig zoden aan de dijk brengt. Het aantal hart- en vaatziekten zal pas dalen, als ook de suikers en vetten in ons eten worden verminderd.VoedingssectorDaarom zal de minister samenzitten met de voedingssector om na te gaan hoe ook het percentage suikers en vetten omlaag kan. Volgens de federatie voor de voedingsindustrie ligt dat een heel stuk moeilijker. Door het suiker- en vetgehalte in de voeding te verminderen, bestaat het gevaar dat ook de kwaliteit ervan zal dalen. Er zullen eerst studies worden gevoerd om dat te vermijden. (YD)