De gezondheidsdienst, die de informatie verkreeg van de deelstaten in het land, schat bovendien dat er alles samen in 805 gevallen sprake is van een 'bevestigd en waarschijnlijk' longletsel dat verband houdt met het gebruik van elektronische sigaretten. In een vorige update van de CDC werd nog melding gemaakt van zes sterfgevallen en 530 verwondingen.

De autoriteiten lanceerden eerder al een waarschuwing aan alle gebruikers van e-sigaretten na een groeiende stroom van berichten over Amerikanen die als gevolg van het 'vapen' of dampen een longziekte ontwikkelen of overlijden. Artsen tasten nog in het duister over de precieze oorzaak.

De gezondheidsdienst, die de informatie verkreeg van de deelstaten in het land, schat bovendien dat er alles samen in 805 gevallen sprake is van een 'bevestigd en waarschijnlijk' longletsel dat verband houdt met het gebruik van elektronische sigaretten. In een vorige update van de CDC werd nog melding gemaakt van zes sterfgevallen en 530 verwondingen. De autoriteiten lanceerden eerder al een waarschuwing aan alle gebruikers van e-sigaretten na een groeiende stroom van berichten over Amerikanen die als gevolg van het 'vapen' of dampen een longziekte ontwikkelen of overlijden. Artsen tasten nog in het duister over de precieze oorzaak.