Fans en vrienden rouwen om dood Michael Jackson

Wereldwijd reageren fans, vrienden en collega-artiesten geschokt op het overlijden van de popster.

Fans van Michael Jackson kwamen massaal samen voor het ziekenhuis in Los Angeles, waar de dood van hun popidool donderdag bevestigd werd.

“Ik kan niet ophouden met huilen vanwege het droevige nieuws”, liet zangeres Madonna weten. “Ik heb Michael altijd bewonderd. De wereld heeft een van haar grootsten verloren, maar Michaels muziek zal altijd blijven leven.”

Actrice Elisabeth Taylor liet via haar woordvoerster weten dat zij “te zeer van de kaart is” om te kunnen reageren. Taylor was al lang intiem bevriend met Michael Jackson.

Zangeres Celine Dion zei diep geschokt te zijn. “Michael Jackson is heel mijn leven een idool voor mij geweest. Hij was niet alleen getalenteerd, maar hij was uniek, een genie. Dit voelt hetzelfde als wanneer Elvis overleed”.

“Ik voel me vereerd dat ik met Michael heb kunnen werken”, zei ex-Beatle Paul McCartney op zijn website. “Ik heb enkel goede herinneringen aan de tijd die we samen hebben doorgebracht. Mijn medeleven gaat uit naar zijn moeder, zijn familie en alle fans van over de hele wereld”.

“Zijn muziek wordt in alle uithoeken van de planeet gespeeld en dat komt omdat hij alles had: talent, gracieusheid en professionalisme”, zei Quincy Jones, de producer van albums ‘Thriller’ en ‘Off the Wall’. “Ik ben vandaag mijn kleine broer verloren en een deel van mijn ziel is samen met hem heengegaan”.

“Een belangrijke stam van ons cultureel DNA heeft ons verlaten”, zei zanger John Mayer.

Arnold Schwarzenegger, gouverneur van Californië liet weten: “Hij was een van de meest invloedrijke en opvallende figuren in de muziekindustrie… Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, zijn kinderen en zijn fans over de hele wereld”.

“Michael Jackson heeft mij laten zien dat je de ‘beat’ echt kan zien”, reageert RéB-zanger P Diddy. “Hij bracht muziek tot leven. Ik zal hem missen”.

Lisa Marie Presley, ex-vrouw van Jackson en dochter van Elvis Presley, zegt ‘erg in de war’ te zijn. De gedachten van Presley zijn bij de kinderen van Jackson.

“Hij is al heel mijn leven een inspiratie voor mij en ik ben er kapot van dat hij overleden is”, verklaarde zangeres Britney Spears.

De dood van Michael Jackson was vrijdag zelfs het belangrijkste nieuws in alle Chinese media. De krant van de Communistische Partij, had een speciale pagina over voor hem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content