In een boodschap aan Patel, waarvan het Franse persbureau AFP vrijdag weet heeft gekregen, zegt Darmanin dat, als de brief van Johnson aan de Franse president Emmanuel Macron al een 'ontgoocheling' is, het openbaar maken daarvan nog 'erger' en 'onaanvaardvaar' is. Darmanin heeft derhalve de komst van Patel geannuleerd.

Ook uitgenodigd voor het overleg in Calais waren de voor migratie bevoegde ministers uit België, Duitsland, Nederland, alsmede de Europese Commissie. Volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken zullen die zondag wel met elkaar praten.

In een boodschap aan Patel, waarvan het Franse persbureau AFP vrijdag weet heeft gekregen, zegt Darmanin dat, als de brief van Johnson aan de Franse president Emmanuel Macron al een 'ontgoocheling' is, het openbaar maken daarvan nog 'erger' en 'onaanvaardvaar' is. Darmanin heeft derhalve de komst van Patel geannuleerd. Ook uitgenodigd voor het overleg in Calais waren de voor migratie bevoegde ministers uit België, Duitsland, Nederland, alsmede de Europese Commissie. Volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken zullen die zondag wel met elkaar praten.