Elke Van den Brandt kandidaat-voorzitter Groen

© Belga

Elke Van den Brandt stelt zich kandidaat om Wouter Van Besien op te volgen als voorzitter van Groen. Ze vormt een duo met Kamerlid Wouter De Vriendt.

Elke Van den Brandt stelt zich kandidaat om Wouter Van Besien op te volgen als voorzitter van Groen. Het 34-jarige Vlaams parlementslid vormt een duo met Kamerlid Wouter De Vriendt.

Huidig voorzitter Wouter Van Besien kondigde eind augustus aan dat hij zou stoppen als voorzitter van de Vlaamse groenen. Van Besien is sinds 2009 voorzitter van Groen, maar stelt zich niet kandidaat voor een nieuw mandaat. Hij stopt op 15 november als voorzitter.

Kandidaten, of liever kandidatenduo’s, kunnen zich nog tot en met 25 september aandienen. Verwacht wordt dat er nog andere kandidaten zullen zijn voor het voorzitterschap.

Van den Brandt werd geboren in het Antwerpse Borgerhout, maar verhuisde naar de hoofdstad en zetelde daar tussen 2009 en 2014 als Brussels parlementslid voor Groen. Van den Brandt verving in 2012 Björn Rzoska als ondervoorzitter van Groen onder het voorzitterschap van Wouter Van Besien. Momenteel zetelt Van den Brandt in het Vlaams Parlement. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content