De Block heeft geen oren naar opvangcentrum voor transmigranten

© BelgaImage

Minister voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) is geen voorstander van de oprichting van een open opvangcentrum voor de transmigranten van het Maximiliaanpark aan het Brusselse Noordstation.

De Block reageert daarmee op een oproep van zes ngo’s, waaronder Vluchtelingenwerk Vlaanderen en Arsen Zonder Grenzen, in een nieuw rapport over de migrantenpopulatie in het Maximiliaanpark nabij het Noordstation in Brussel.

Zij vragen dat de overheid zelf geld vrijmaakt voor minstens één goed uitgerust en makkelijk toegankelijk Centrum voor Opvang en Oriëntatie in Brussel, met kleinere antennes op plaatsen zoals Bredene of Zeebrugge.

De organisaties zien heil in zo’n tijdelijke opvang om er correcte, volledige, begrijpelijke en proactieve informatie te geven aan de migranten.

Maar minister De Block is niet van plan op het pleidooi in te gaan. ‘Transmigranten kunnen net als anderen asiel aanvragen en de procedure doorlopen, waarbij ze op het einde asiel krijgen of het land moeten verlaten. De regels gelden voor iedereen’, zegt de woordvoerder van de minister.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content