Henri-Floris Jespers trekt – voorlopig? – stekker uit literaire site

Henri-Floris Jespers (rechts) aan zijn werktafel met dichter-fotograaf Bert Bevers (links). © Bert Bevers

Literator en geheugen van de Franstalige Belgische literatuur Henri-Floris Jespers houdt het wegens technische perikelen voor bekeken met zijn eigenzinnige literatuursite.

“Trop is teveel en teveel is trop.” Henri-Floris Jespers, de 70-jarige ex-Pink Poet en drijvende kracht achter een bijzonder rijk gestoffeerde én levendige Vlaamse literatuursite, is het technische getreiter van Overblog meer dan beu en stopt er mee. Hij is naar eigen zeggen op zoek naar een nieuwe host.

Pijn in het hart

De laatste posting op de blog dateert van maandag 23 februari en spreekt boekdelen: “Nieuwe aanpak! Het is weer eens zover!” Overblog besloot blijkbaar zonder boe of ba ingrijpende technische aanpassingen te doen op de hostsite waardoor Jespers het noorden kwijt raakte en hij met pijn in het hart op zoek moet gaan naar een nieuw technisch platform: “Na 2.715 bijdragen (324.519 bezoekers; 593.612 pagina’s gelezen) hou ik het bij Overblog onherroepelijk voor bekeken.”

Avant-garde

Jespers die twee literaire sites aanstuurde – enerzijds de Nederlandstalige Mededelingen van het Centrum voor Documentatie & Reëvaluatie en anderzijds het Franstalige ça ira – focuste op de hedendaagse Vlaamse en Franstalige Belgische literatuur met een boontje voor zijn eigen dada: de avant-garde literatuur in België uit het begin van de 20ste eeuw.

Frank Hellemans

Partner Content