Dimitri Casteleyn komt binnen in top 10 met ‘Witte warmte’

Dimitri Casteleyn. © Stephan Vanfleteren

Een week na verschijnen staat ‘Witte warmte’, de 2e roman van Dimitri Casteleyn, al op plaats 7 in de wekelijkse hitparade van best verkochte romans in de Vlaamse boekhandels.

De 27-jarige debutante Lize Spit blijft de wekelijkse top 10 van best verkochte fictieliteratuur aanvoeren met ‘Het smelt’. Laatbloeier Dimitri Casteleyn heeft een week na verschijnen van zijn tweede roman ‘Witte warmte’ al onmiddellijk de zevende verkoopsstek te pakken in de hitparade.

Vader versus dochter

Dimitri Casteleyn komt binnen in top 10 met 'Witte warmte'
© GF

De 49-jarige Dimitri Casteleyn koos pas onlangs voltijds voor het schrijverschap. In 2013 scoorde hij al met zijn romandebuut ‘De verjaardag’ en zijn tweede roman ‘Witte warmte’ (Manteau) die pas uit is, lijkt dezelfde weg op te gaan. In de meest recente ranking van de verkoopcijfers voor romans, die Boek.be samen met GfK Belgium Knack.be wekelijks bezorgt, komt hij immers binnen op de zevende stek.

‘Witte warmte’ gaat over de moeilijke relatie tussen Victor Sluis, een succesvol professor, en zijn enig kind Eline die het moeilijk heeft met de manier waarop haar vader haar al die tijd overbeschermde.

Weinig verschuivingen

Voor de rest zijn er weinig verschuivingen in de hitparades, ook van de andere genres. Ish Ait Hamou zit Spit op de hielen met zijn novelle ‘Als je iemand verliest die je niet kan verliezen’ terwijl Paus Franciscus de literaire non-fictieverkoop blijft domineren met ‘De naam van God is genade’.

Partner Content