Dankzij de verfilming duikt E.L.James’ ‘Vijftig tinten’-trilogie weer op in de bestsellerlijsten

Gouden tijden voor bestsellerauteur E.L.James van de 'Vijftig tinten'-trilogie. © Reuters

‘Vijftig tinten grijs’ en ‘Vijftig tinten donkerder’ van succesauteur E.L. James stomen weer de top 10 binnen van best verkochte fictie in de Vlaamse boekhandel.

‘Vijftig tinten grijs’ op plaats 2 en ‘Vijftig tinten donkerder’ op plaats 10 maken weer hun opwachting in de wekelijkse hitpararde van best verkochte romans in Vlaanderen.

Chicklit boven

Chicklit boven in de top 10 van best verkochte fictie van afgelopen week: Griet Op De Beeck voert het lijstje nog steeds aan met ‘Kom hier dat ik u kus’ maar ze wordt op de hielen gezeten door E.L.James met haar eerste deel van de ‘Vijftig tinten’-trilogie.

Een en ander heeft natuurlijk te maken met de Valentijn-release van de verfilming van James’ ‘Vijftig tinten’-trilogie. Maar dat al onmiddellijk beide eerste delen het weer goed doen in de boekhandel is toch wel opmerkelijk. Van ‘Vijftig tinten vrij’, de laatste loot van de drieling, is (voorlopig?) nog geen spoor.

Hertmans houdt stand

O ja, Op De Beeck blijft ook nog steeds present – op de 4e plaats – met ‘Vele hemels boven de zevende’, haar debuutroman, terwijl Stefan Hertmans met zijn WO I-familieroman ‘Oorlog en terpentijn’ – en een 3de stek in de hitparade – meer dan stand houdt.

Frank Hellemans

Partner Content