Christoph D’Haese (N-VA) doet ‘voesj’ als Aalsters burgemeester

Christoph D'Haese © GF

‘Wij doen voesj! Wij doen voesj!’ En of de sfeer erin zat bij de Aalsterse N-VA. Met een score van 33,2 procent boekte de partij er zelfs vooruitgang – plus 1 zetel.

Christoph D'Haese (N-VA) doet 'voesj' als Aalsters burgemeester

Bijna 1 Aalstenaar op de 5 stemde op zittend burgemeester Christoph ‘den Dozje’ D’Haese, die zich de voorbije jaren als een enthousiaste ambassadeur ontpopte.

Net als de andere Dendersteden heeft Aalst een ruk naar rechts gemaakt. Vlaams Belang verdubbelt er zijn aantal zetels tot 8. Opmerkelijk genoeg lijken N-VA en Vlaams Belang niet langer communicerende vaten, maar kapen ze ook van partijen ter linkerzijde stemmen weg. In zijn overwinningsspeech kondigde D’Haese al aan dat hij ‘de rechterflank van de partij’ nadrukkelijker wil afdekken. Een samenwerking met Vlaams Belang sloot hij wel uit.

De verliezer van de dag was zondag de Open VLD van Jean-Jacques De Gucht. De Gucht voerde een opvallende campagne – hij bracht onder andere een kookboek uit met uigerechten – maar viel finaal terug van 7 zetels naar 4. Niettemin gaf hij al te kennen dat hij klaar is om mee te besturen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content