DeBuren eert Kamiel Vanhole en Jean-Marie Berckmans online.

Op 12 juni 2008 overleed Kamiel Vanhole en op 31 augustus 2008 verliet JMH Berckmans zijn stoffige en stoffelijke wereld. In één klap verloor de Nederlandstalige literatuur twee bijzonder eigenzinnige stemmen. Om hun unieke geluid niet verloren te laten gaan, organiseert deBuren deze week een online eerbetoon aan deze schrijvers.

Gedurende vijf dagen - van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 4 september - wordt er op de columnpagina van de website aandacht besteed aan de oeuvres van Vanhole en Berckmans.

Rode draad is een hommage in vijf delen van de hand van Didi de Paris. Deze korte essays vormen driemaal de opmaat tot de presentatie van een literair pareltje. Zo komen er drie vroege verhalen van Jean-Marie Berckmans die door professioneel vertaalster Nadine Malfait in het Engels werden omgezet online. Tweemaal gedurende de week staat Kamiel Vanhole extra in de schijnwerpers.

DeBuren eert Kamiel Vanhole en Jean-Marie Berckmans online.Op 12 juni 2008 overleed Kamiel Vanhole en op 31 augustus 2008 verliet JMH Berckmans zijn stoffige en stoffelijke wereld. In één klap verloor de Nederlandstalige literatuur twee bijzonder eigenzinnige stemmen. Om hun unieke geluid niet verloren te laten gaan, organiseert deBuren deze week een online eerbetoon aan deze schrijvers.Gedurende vijf dagen - van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 4 september - wordt er op de columnpagina van de website aandacht besteed aan de oeuvres van Vanhole en Berckmans.Rode draad is een hommage in vijf delen van de hand van Didi de Paris. Deze korte essays vormen driemaal de opmaat tot de presentatie van een literair pareltje. Zo komen er drie vroege verhalen van Jean-Marie Berckmans die door professioneel vertaalster Nadine Malfait in het Engels werden omgezet online. Tweemaal gedurende de week staat Kamiel Vanhole extra in de schijnwerpers.