Zomertijd: thrillertijd. 'Denken aan vrijdag', de nieuwste Nicci French, staat al meteen op plaats 2 in de literaire top 10 van afgelopen week. Maar zomertijd betekent ook romantiek in de lucht en dus doet Santa Montefiore weer haar opwachting met haar verhalen vol smachtende vrouwen en kasteelheren: het eerste deel van de Deverill-kronieken - 'De vrouwen van kasteel Deverill' - prijkt op nummer 1 van de literaire top 10 van best verkochte boeken in de Vlaamse boekhandel.

Schrijverskoppel

Nicci French is met' 'Denken aan vrijdag' (Ambo/Anthos) al aan het vijfde deel toe van de Frieda Klein-cyclus. Frieda Klein is een psychotherapeute die deze keer in nauwe schoentjes komt wanneer het slachtoffer van een moord patiënt bij haar blijkt te zijn geweest. Nicci Gerrard en Sean French, zoals het schrijverskoppel in full heet, hebben niet alleen in Engeland maar ook hier een schare trouwe fans zodat nieuwe French-thrillers steeds weer als zoete broodjes over de toonbank gaan.

In de Nederlandse boeken topzestig van deze week - waarin geen onderscheid wordt gemaakt tussen genres - komt French trouwens binnen als best verkochte boek tout court.

Kasteelromantiek

Ook de Britse Santa Montefiore heeft heel wat Nederlandstalige lezeressen die pap lusten van haar in stijl gebrachte romantische verhalen waarin de 'ware' liefde uiteindelijk wordt beloond. 'De vrouwen van kasteel Deverill' (Meulenhoff Boekerij) is het eerste deel in de Deverill-cyclus. Centraal personage is Kitty die van huis - excuseer: van het kasteel dus - wegloopt en op verhaal komt bij haar grootmoeder.

Het is te verwachten dat de volgende delen in het Deverill-epos eveneens hoge ogen zullen gooien in de verkoop, zeker in zomertijd dus: het thriller- en romance seizoen bij uitstek. Ook de literaire verkoop is immers bijzonder seizoensgevoelig, zo blijkt.

Frank Hellemans

Zomertijd: thrillertijd. 'Denken aan vrijdag', de nieuwste Nicci French, staat al meteen op plaats 2 in de literaire top 10 van afgelopen week. Maar zomertijd betekent ook romantiek in de lucht en dus doet Santa Montefiore weer haar opwachting met haar verhalen vol smachtende vrouwen en kasteelheren: het eerste deel van de Deverill-kronieken - 'De vrouwen van kasteel Deverill' - prijkt op nummer 1 van de literaire top 10 van best verkochte boeken in de Vlaamse boekhandel.SchrijverskoppelNicci French is met' 'Denken aan vrijdag' (Ambo/Anthos) al aan het vijfde deel toe van de Frieda Klein-cyclus. Frieda Klein is een psychotherapeute die deze keer in nauwe schoentjes komt wanneer het slachtoffer van een moord patiënt bij haar blijkt te zijn geweest. Nicci Gerrard en Sean French, zoals het schrijverskoppel in full heet, hebben niet alleen in Engeland maar ook hier een schare trouwe fans zodat nieuwe French-thrillers steeds weer als zoete broodjes over de toonbank gaan. In de Nederlandse boeken topzestig van deze week - waarin geen onderscheid wordt gemaakt tussen genres - komt French trouwens binnen als best verkochte boek tout court.KasteelromantiekOok de Britse Santa Montefiore heeft heel wat Nederlandstalige lezeressen die pap lusten van haar in stijl gebrachte romantische verhalen waarin de 'ware' liefde uiteindelijk wordt beloond. 'De vrouwen van kasteel Deverill' (Meulenhoff Boekerij) is het eerste deel in de Deverill-cyclus. Centraal personage is Kitty die van huis - excuseer: van het kasteel dus - wegloopt en op verhaal komt bij haar grootmoeder. Het is te verwachten dat de volgende delen in het Deverill-epos eveneens hoge ogen zullen gooien in de verkoop, zeker in zomertijd dus: het thriller- en romance seizoen bij uitstek. Ook de literaire verkoop is immers bijzonder seizoensgevoelig, zo blijkt.Frank Hellemans