Drie jaar geleden vierde literator-vertaler-auteur Paul Claes zijn honderdste publicatie. Ondertussen moeten het er al zeker 110 zijn en met de 4 nieuwe boeken die Claes in het verschiet stelt, gaat de teller richting 120.

Retorisch woordenboek

Claes heeft voor de lente bij uitgeverij Vantilt een lexicon klaar van alle mogelijke stijlfiguren. Hij claimt met dit 'Groot retorisch woordenboek' naar eigen zeggen het grootste woordenboek van stijlfiguren in het Nederlands te hebben gemaakt.

Meester Claus

Ook een Claes-boek om naar uit te kijken is 'Meester Claus' (bij de kleine uitgeverij Huis Clos), een bundel Claus-studies, met daarbij een stuk over het grondpatroon van Claus' werk.

Pluk de dag

Daarnaast brengt de dichter Claes ook nog een nieuwe dichtbundel uit. 'Ziel van mijn ziel' (De Bezige Bij) is onder andere een hommage aan Christine D'haen met een reeks van 12 grafgedichten die aan de dichteres zijn opgedragen. Tot slot laat ook de vertaler Claes zich gelden met 'Pluk de dag' (Athenaeum), een vertaling van 50 oden van de Romeinse grootmeester Horatius.

'Kinderen van Rousseau', Claes' tegendraads pamflet dat in het najaar van 2014 verscheen, is ondertussen al aan een derde druk toe.

Frank Hellemans

Drie jaar geleden vierde literator-vertaler-auteur Paul Claes zijn honderdste publicatie. Ondertussen moeten het er al zeker 110 zijn en met de 4 nieuwe boeken die Claes in het verschiet stelt, gaat de teller richting 120.Retorisch woordenboekClaes heeft voor de lente bij uitgeverij Vantilt een lexicon klaar van alle mogelijke stijlfiguren. Hij claimt met dit 'Groot retorisch woordenboek' naar eigen zeggen het grootste woordenboek van stijlfiguren in het Nederlands te hebben gemaakt.Meester ClausOok een Claes-boek om naar uit te kijken is 'Meester Claus' (bij de kleine uitgeverij Huis Clos), een bundel Claus-studies, met daarbij een stuk over het grondpatroon van Claus' werk. Pluk de dagDaarnaast brengt de dichter Claes ook nog een nieuwe dichtbundel uit. 'Ziel van mijn ziel' (De Bezige Bij) is onder andere een hommage aan Christine D'haen met een reeks van 12 grafgedichten die aan de dichteres zijn opgedragen. Tot slot laat ook de vertaler Claes zich gelden met 'Pluk de dag' (Athenaeum), een vertaling van 50 oden van de Romeinse grootmeester Horatius.'Kinderen van Rousseau', Claes' tegendraads pamflet dat in het najaar van 2014 verscheen, is ondertussen al aan een derde druk toe.Frank Hellemans