Knack: Hergé in het harnas van Kuifje is vanaf 10 september te koop bij de dagbladhandelaar en op Mediaclub.be. Hier vindt u alvast een voorproefje: Hoe Tintin Kuifje werd.

Duizend miljard bliksembommen en dondergranaten: Knack heeft een speciale editie gemaakt over Hergé!

De fans van Kuifje beleven mooie tijden. Enkele maanden geleden opende in Louvain-la-Neuve het Hergé Museum, volledig gewijd aan de geestelijke vader van Belgiës beroemdste stripfenomeen. En terwijl u dit leest, werken twee wereldberoemde regisseurs, Steven Spielberg en Peter Jackson, aan Secret of the Unicorn, de Hollywoodverfilming van Het Geheim van de Eenhoorn, het elfde album in de Kuifjereeks.

Ook Knack doet zijn duit in het zakje: vanaf woensdag 10 september vindt u in de dagbladhandel een eenmalig themanummer over leven en werken van Hergé, met de Kuifje-strips als belangrijkste gids. Aan de hand van de albums en via gesprekken met biografen, kenners van het oeuvre en een heuse tintinoloog maakt u kennis met de mens achter de striptekenaar, met de wereld waarin hij leefde, met zijn en onze geschiedenis.

Zo is er geen betere introductie op het koloniale Shanghai dan De Blauwe Lotus, geen treffender beeld van het communistische gevaar dan Kuifje in het land van de Sovjets. Hergé had de beste bronnen en de beste vrienden.

Duizend miljard bliksembommen en dondergranaten: Knack heeft een speciale editie gemaakt over Hergé!De fans van Kuifje beleven mooie tijden. Enkele maanden geleden opende in Louvain-la-Neuve het Hergé Museum, volledig gewijd aan de geestelijke vader van Belgiës beroemdste stripfenomeen. En terwijl u dit leest, werken twee wereldberoemde regisseurs, Steven Spielberg en Peter Jackson, aan Secret of the Unicorn, de Hollywoodverfilming van Het Geheim van de Eenhoorn, het elfde album in de Kuifjereeks.Ook Knack doet zijn duit in het zakje: vanaf woensdag 10 september vindt u in de dagbladhandel een eenmalig themanummer over leven en werken van Hergé, met de Kuifje-strips als belangrijkste gids. Aan de hand van de albums en via gesprekken met biografen, kenners van het oeuvre en een heuse tintinoloog maakt u kennis met de mens achter de striptekenaar, met de wereld waarin hij leefde, met zijn en onze geschiedenis. Zo is er geen betere introductie op het koloniale Shanghai dan De Blauwe Lotus, geen treffender beeld van het communistische gevaar dan Kuifje in het land van de Sovjets. Hergé had de beste bronnen en de beste vrienden.