'Het hout', de nieuwste roman van Jeroen Brouwers over seksueel misbruik door paters in een Nederlandse kostschool rond het midden van de vorige eeuw, is de nieuwkomer in de top 10 van best verkochte romans in Vlaamse boekhandels van verleden week maar Griet Op De Beeck blijft toch wel verrassen.

Steady sellers

Dat Brouwers nog altijd een grote schare van (Vlaamse) fans heeft, is duidelijk. Hij mag dan wel niet de Nobelprijs voor Literatuur winnen, maar zijn nieuwste romanexploot wordt nog voor de officiële lancering ervan deze week duchtig gelezen. Hij staat al onmiddellijk op nummer 5 van de best verkochte romans.

Maar wat gedacht van Griet Op De Beeck? Verleden week werd hier al gesignaleerd dat 'Kom hier dat ik u kus', haar tweede (familie)roman, de best verkochte roman was en deze week doet ze dit kunstje over. Maar opvallend: 'Vele hemels boven de zevende', haar succesvolle debuutroman van verleden jaar, volgt op de tweede plaats in de hitparade en is dus goed op weg om een steady seller te worden. 'Oorlog en terpentijn', het oorlogsepos van Stefan Hertmans, heeft het haar al voorgedaan en prijkt nog steeds op plaats 8 van meest verkochte romans.

Dimitri Verhulst, meestal ook een lieveling van de lezer(es), moet genoegen nemen met een 7de stek met zijn 'Kaddisj voor een kut'.

Frank Hellemans

'Het hout', de nieuwste roman van Jeroen Brouwers over seksueel misbruik door paters in een Nederlandse kostschool rond het midden van de vorige eeuw, is de nieuwkomer in de top 10 van best verkochte romans in Vlaamse boekhandels van verleden week maar Griet Op De Beeck blijft toch wel verrassen.Steady sellersDat Brouwers nog altijd een grote schare van (Vlaamse) fans heeft, is duidelijk. Hij mag dan wel niet de Nobelprijs voor Literatuur winnen, maar zijn nieuwste romanexploot wordt nog voor de officiële lancering ervan deze week duchtig gelezen. Hij staat al onmiddellijk op nummer 5 van de best verkochte romans. Maar wat gedacht van Griet Op De Beeck? Verleden week werd hier al gesignaleerd dat 'Kom hier dat ik u kus', haar tweede (familie)roman, de best verkochte roman was en deze week doet ze dit kunstje over. Maar opvallend: 'Vele hemels boven de zevende', haar succesvolle debuutroman van verleden jaar, volgt op de tweede plaats in de hitparade en is dus goed op weg om een steady seller te worden. 'Oorlog en terpentijn', het oorlogsepos van Stefan Hertmans, heeft het haar al voorgedaan en prijkt nog steeds op plaats 8 van meest verkochte romans.Dimitri Verhulst, meestal ook een lieveling van de lezer(es), moet genoegen nemen met een 7de stek met zijn 'Kaddisj voor een kut'. Frank Hellemans