'Vele hemels boven de zevende', het debuut van Griet Op De Beeck verleden jaar, was een schot in de roos en is al aan zijn 20ste druk toe. Het ziet er naar uit dat 'Kom hier dat ik u kus' dezelfde weg opgaat want het staat bij verschijnen al direct op nummer 1 in de top 10 van best verkochte romans in de Vlaamse boekhandel van verleden week.

Daar komt nog bij dat het boekenpanel van de Nederlandse tv-talkshow 'De Wereld Draait Door' (DWDD) afgelopen dinsdag Op De Beecks nieuwe worp verkoos tot Boek van de Maand. Die uitverkiezing zal allicht ook haar impact hebben op de verkoop van Op De Beecks roman in Nederland.

Betere chicklit

Er wordt wel eens gezegd dat Op De Beecks melodramatische verhalen tot de betere chicklit horen en haar enthousiast lezerspubliek is inderdaad vooral vrouwelijk gekleurd. Maar vriend én vijand erkennen wel unisono dat Op De Beeck, in een vroeger leven theaterdramaturge, een bijzonder oor heeft voor soepel lopende, levensechte dialogen. In 'Kom hier dat ik u kus', een familieroman waarin een moeder-dochter centraal staat, is het niet anders.

Man achter de acteur

Nog opvallend: in de top 10 van best verkochte non-fictie, elke week samengesteld door GfK Belgium samen met Boek.be, staat Stan Lauryssens verhaal over Julien Schoenaerts op het hoogste schavotje. Ondanks de snoeiharde kritiek op Lauryssens neiging tot mythomanie, onder anderen door Guido Lauwaert hier op de boekensite, is de Vlaamse lezer blijkbaar wel geïnteresseerd in de gewone man achter de goddelijke acteur.

Frank Hellemans

'Vele hemels boven de zevende', het debuut van Griet Op De Beeck verleden jaar, was een schot in de roos en is al aan zijn 20ste druk toe. Het ziet er naar uit dat 'Kom hier dat ik u kus' dezelfde weg opgaat want het staat bij verschijnen al direct op nummer 1 in de top 10 van best verkochte romans in de Vlaamse boekhandel van verleden week.Daar komt nog bij dat het boekenpanel van de Nederlandse tv-talkshow 'De Wereld Draait Door' (DWDD) afgelopen dinsdag Op De Beecks nieuwe worp verkoos tot Boek van de Maand. Die uitverkiezing zal allicht ook haar impact hebben op de verkoop van Op De Beecks roman in Nederland. Betere chicklitEr wordt wel eens gezegd dat Op De Beecks melodramatische verhalen tot de betere chicklit horen en haar enthousiast lezerspubliek is inderdaad vooral vrouwelijk gekleurd. Maar vriend én vijand erkennen wel unisono dat Op De Beeck, in een vroeger leven theaterdramaturge, een bijzonder oor heeft voor soepel lopende, levensechte dialogen. In 'Kom hier dat ik u kus', een familieroman waarin een moeder-dochter centraal staat, is het niet anders. Man achter de acteurNog opvallend: in de top 10 van best verkochte non-fictie, elke week samengesteld door GfK Belgium samen met Boek.be, staat Stan Lauryssens verhaal over Julien Schoenaerts op het hoogste schavotje. Ondanks de snoeiharde kritiek op Lauryssens neiging tot mythomanie, onder anderen door Guido Lauwaert hier op de boekensite, is de Vlaamse lezer blijkbaar wel geïnteresseerd in de gewone man achter de goddelijke acteur.Frank Hellemans