Het houdt niet op voor David Van Reybrouck. In september verschijnt bij de Milanese uitgeverij Feltrinelli de Italiaanse vertaling van zijn magnum opus 'Congo' én ontvangt hij in Italië de Premio Ryszard Kapuszincki del Viaggio, zo genoemd naar de legendarische Poolse reportagemaker Ryszard Kapuszincki.

Zomergast

Van Reybrouck blijft de literaire prijzen aan elkaar rijgen voor 'Congo'. Geen toeval dus dat dit boek ook door Knack.be naar aanleiding van 5 jaar boeken op deze site naar voor werd geschoven als het meest beklijvende van het afgelopen lustrum.

Van Reybrouck is deze zondag trouwens uitgebreid te zien - en te horen - op het VPRO-programma 'Zomergasten' (op Nederland 2 vanaf 20.15u) dat hij mag afsluiten met zijn eigenzinnige keuze van filmfragmenten. Hij belooft veel Frans(talig)e cinema en documentaires aan bod te laten komen. En allicht heeft hij het daarbij ook nog eens over zijn Congo, in woord én beeld.

Frank Hellemans

Het houdt niet op voor David Van Reybrouck. In september verschijnt bij de Milanese uitgeverij Feltrinelli de Italiaanse vertaling van zijn magnum opus 'Congo' én ontvangt hij in Italië de Premio Ryszard Kapuszincki del Viaggio, zo genoemd naar de legendarische Poolse reportagemaker Ryszard Kapuszincki.ZomergastVan Reybrouck blijft de literaire prijzen aan elkaar rijgen voor 'Congo'. Geen toeval dus dat dit boek ook door Knack.be naar aanleiding van 5 jaar boeken op deze site naar voor werd geschoven als het meest beklijvende van het afgelopen lustrum.Van Reybrouck is deze zondag trouwens uitgebreid te zien - en te horen - op het VPRO-programma 'Zomergasten' (op Nederland 2 vanaf 20.15u) dat hij mag afsluiten met zijn eigenzinnige keuze van filmfragmenten. Hij belooft veel Frans(talig)e cinema en documentaires aan bod te laten komen. En allicht heeft hij het daarbij ook nog eens over zijn Congo, in woord én beeld.Frank Hellemans