Dat schrijft het Nederlandse persagentschap ANP, op basis van gegevens uit het insolventieregister. ECI is ook in België actief.

Zes winkels in België

De groep baat verschillende web shops uit en had tot voor kort een zestal winkels in ons land. Nu is er nog een winkel in Hasselt, zo blijkt uit informatie op de website. Het bedrijf zit ook achter de webwinkel van Free Record Shop en achter Cosmox.be, dat onder meer

producten van televisieprogramma's verspreidt.

Bij de rechtbank Midden-Nederland is uitstel van betaling verleend aan de bv's ECI Nederland en ECI Holding. Over ECI-dochter E-Ways Fulfilment Center is het faillissement uitgesproken. Die laatste zou verantwoordelijk zijn voor het voorraadbeheer, het verpakken en verzenden van artikels voor onder meer Free Record Shop.

Lezen stimuleren

Wat de gevolgen zijn van de aanvraag tot gerechtelijke bescherming, is niet duidelijk. Bij ECI is voorlopig niemand te bereiken. Ook bij de Nederlandse investeringsmaatschappij Clearwood, die ECI enkele jaren geleden overkocht van Bertelsmann, is niemand beschikbaar voor commentaar.

ECI werd in 1967 opgericht om het lezen in Nederland te stimuleren. In 2010 transformeerde het bedrijf van een boekwinkel uitsluitend toegankelijk voor leden, naar een onlineverkoopkanaal waar iedereen producten kon bestellen.

In België bleef een aantal winkels bestaan, onder meer in Aalst, Antwerpen, Gent, Hasselt, Kortrijk en Wijnegem. Enkele jaren geleden werkten daar 37 mensen. (Belga/MS)

Dat schrijft het Nederlandse persagentschap ANP, op basis van gegevens uit het insolventieregister. ECI is ook in België actief.Zes winkels in België De groep baat verschillende web shops uit en had tot voor kort een zestal winkels in ons land. Nu is er nog een winkel in Hasselt, zo blijkt uit informatie op de website. Het bedrijf zit ook achter de webwinkel van Free Record Shop en achter Cosmox.be, dat onder meer producten van televisieprogramma's verspreidt.Bij de rechtbank Midden-Nederland is uitstel van betaling verleend aan de bv's ECI Nederland en ECI Holding. Over ECI-dochter E-Ways Fulfilment Center is het faillissement uitgesproken. Die laatste zou verantwoordelijk zijn voor het voorraadbeheer, het verpakken en verzenden van artikels voor onder meer Free Record Shop.Lezen stimuleren Wat de gevolgen zijn van de aanvraag tot gerechtelijke bescherming, is niet duidelijk. Bij ECI is voorlopig niemand te bereiken. Ook bij de Nederlandse investeringsmaatschappij Clearwood, die ECI enkele jaren geleden overkocht van Bertelsmann, is niemand beschikbaar voor commentaar.ECI werd in 1967 opgericht om het lezen in Nederland te stimuleren. In 2010 transformeerde het bedrijf van een boekwinkel uitsluitend toegankelijk voor leden, naar een onlineverkoopkanaal waar iedereen producten kon bestellen. In België bleef een aantal winkels bestaan, onder meer in Aalst, Antwerpen, Gent, Hasselt, Kortrijk en Wijnegem. Enkele jaren geleden werkten daar 37 mensen. (Belga/MS)