Atte Jongstra (1956) heeft gedurende zijn dertigjarige schrijverschap een veelkleurig oeuvre opgebouwd waarin de liefde voor archieven, lexica en encyclopedieën een constante is, vindt de jury.

"In elk van zijn boeken treft het de lezer telkens weer hoe hij citaten, verwijzingen en fictie weet samen te brengen in een kunstig, vermakelijk en vaak tegendraads werk van de verbeelding."

Aan de Constantijn Huygens-prijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden. Eerder wonnen onder anderen Adriaan van Dis (2015), Mensje van Keulen (2014) en Tom Lanoye (2013) de prijs. De uitreiking is op 22 januari in Den Haag. (Belga)

Atte Jongstra (1956) heeft gedurende zijn dertigjarige schrijverschap een veelkleurig oeuvre opgebouwd waarin de liefde voor archieven, lexica en encyclopedieën een constante is, vindt de jury. "In elk van zijn boeken treft het de lezer telkens weer hoe hij citaten, verwijzingen en fictie weet samen te brengen in een kunstig, vermakelijk en vaak tegendraads werk van de verbeelding." Aan de Constantijn Huygens-prijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden. Eerder wonnen onder anderen Adriaan van Dis (2015), Mensje van Keulen (2014) en Tom Lanoye (2013) de prijs. De uitreiking is op 22 januari in Den Haag. (Belga)