Bij een steekpartij op een school in Hasselt is een leerling donderdag zwaargewond geraakt toen een jongen met een zakmes uithaalde naar een medeleerling. Het parket vorderde huisarrest voor de dader.

De feiten hadden donderdagochtend plaats in de kleedkamer van een koninklijk technisch atheneum in de Vildersstraat. Tijdens het omkleden voor de les lichamelijke opvoeding kwam het tot een schermutseling tussen twee leerlingen van de afdeling autotechniek die al een tijd met elkaar overhoop lagen.

Borststreek

Een 16-jarige jongen uit Zonhoven stak viermaal in de borststreek van een 17-jarige jongen uit Bilzen. Volgens de Hasseltse procureur des konings Marc Rubens waren twee wonden oppervlakkig en twee steekwonden dieper.

Het slachtoffer werd voor verzorging in het ziekenhuis opgenomen, maar mag normaal in de loop van vrijdag naar huis. De dader werd gearresteerd. Hij en zijn slachtoffer werden door de school preventief geschorst.

De dader moest in de loop van donderdag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Volgens het Hasseltse parket werd daar huisarrest voor de jongen gevraagd, naast een zorg- en
begeleidingstraject in samenwerking met de school.

Bij een steekpartij op een school in Hasselt is een leerling donderdag zwaargewond geraakt toen een jongen met een zakmes uithaalde naar een medeleerling. Het parket vorderde huisarrest voor de dader.De feiten hadden donderdagochtend plaats in de kleedkamer van een koninklijk technisch atheneum in de Vildersstraat. Tijdens het omkleden voor de les lichamelijke opvoeding kwam het tot een schermutseling tussen twee leerlingen van de afdeling autotechniek die al een tijd met elkaar overhoop lagen.BorststreekEen 16-jarige jongen uit Zonhoven stak viermaal in de borststreek van een 17-jarige jongen uit Bilzen. Volgens de Hasseltse procureur des konings Marc Rubens waren twee wonden oppervlakkig en twee steekwonden dieper. Het slachtoffer werd voor verzorging in het ziekenhuis opgenomen, maar mag normaal in de loop van vrijdag naar huis. De dader werd gearresteerd. Hij en zijn slachtoffer werden door de school preventief geschorst.De dader moest in de loop van donderdag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Volgens het Hasseltse parket werd daar huisarrest voor de jongen gevraagd, naast een zorg- en begeleidingstraject in samenwerking met de school.