Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Wesphael, een onafhankelijk lid van de Waalse assemblee, was woensdag naar Oostende gekomen om er enkele dagen door te brengen. Zijn vrouw,Véronique P., was al vroeger afgezakt naar de kust. Donderdag, in de vooravond, stond Wesphael in paniek aan de hotelreceptie. Naar verluidt zei hij er dat zijn vrouw zelfmoord had gepleegd. De hulpdiensten probeerden de vrouw tevergeefs te reanimeren.

Twijfelachtig verhaal

Wesphael zei aan de speurders dat hij toen hij wakker werd het levenloze lichaam van zijn vrouw aantrof in de badkamer. De speurders twijfelden aan dat verhaal. De eerste resultaten van het onderzoek van de wetsdokter zouden die twijfels versterkt hebben.

Na overleg met het Gentse parket-generaal werd Wesphael aangehouden door de onderzoeksrechter in Brugge. Een autopsie moet duidelijkheid brengen over de doodsoorzaak.

Depressief

"De resultaten van de autopsie zullen cruciaal worden, maar tot nader order ge­loof ik mijn cliënt. Voor de feiten zijn ze nog samen gaan eten en be zochten ze nog een paar cafés", zegt zijn advocaat, Steven Henderickx. De echtgenote zou al een hele tijd depressief zijn.

Wesphael was begin de jaren tachtig een van de stichtende leden van Ecolo. Vorig jaar verloor hij de strijd om het voorzitterschap van de Franstalige groenen. Daarop verliet hij de partij en stichtte hij de Mouvement de Gauche. Recentelijk liet hij weten dat hij ook daarmee zou stoppen. (Belga/TV)

Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Wesphael, een onafhankelijk lid van de Waalse assemblee, was woensdag naar Oostende gekomen om er enkele dagen door te brengen. Zijn vrouw,Véronique P., was al vroeger afgezakt naar de kust. Donderdag, in de vooravond, stond Wesphael in paniek aan de hotelreceptie. Naar verluidt zei hij er dat zijn vrouw zelfmoord had gepleegd. De hulpdiensten probeerden de vrouw tevergeefs te reanimeren.Wesphael zei aan de speurders dat hij toen hij wakker werd het levenloze lichaam van zijn vrouw aantrof in de badkamer. De speurders twijfelden aan dat verhaal. De eerste resultaten van het onderzoek van de wetsdokter zouden die twijfels versterkt hebben.Na overleg met het Gentse parket-generaal werd Wesphael aangehouden door de onderzoeksrechter in Brugge. Een autopsie moet duidelijkheid brengen over de doodsoorzaak."De resultaten van de autopsie zullen cruciaal worden, maar tot nader order ge­loof ik mijn cliënt. Voor de feiten zijn ze nog samen gaan eten en be zochten ze nog een paar cafés", zegt zijn advocaat, Steven Henderickx. De echtgenote zou al een hele tijd depressief zijn.Wesphael was begin de jaren tachtig een van de stichtende leden van Ecolo. Vorig jaar verloor hij de strijd om het voorzitterschap van de Franstalige groenen. Daarop verliet hij de partij en stichtte hij de Mouvement de Gauche. Recentelijk liet hij weten dat hij ook daarmee zou stoppen. (Belga/TV)