Op vraag van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is de federale politie vandaag gestart met grenscontroles om mensensmokkel en illegale migratie tegen te gaan. Dat meldt het VTM Nieuws.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Voor de eerste operatie op de E40 werd een twintigtal agenten gemobiliseerd. Zij halen lukraak voertuigen van de autoweg of controleren selectief specifieke voertuigen zoals vracht- en bestelwagens.

De acties zullen niet beperkt blijven tot de grensgebieden, maar ook plaatsvinden langs de routes die de smokkelaars regelmatig gebruiken zoals de luchthavens en de treinverbindingen, liet Jambon eerder al weten.

Jan Jambon beklemtoonde dat België het verdrag van Schengen respecteert. Dat betekent ook dat ons land de traditionele grenscontroles niet zal hervatten. Wel komen er gerichte controles op heel het grondgebied.

Op vraag van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is de federale politie vandaag gestart met grenscontroles om mensensmokkel en illegale migratie tegen te gaan. Dat meldt het VTM Nieuws. Voor de eerste operatie op de E40 werd een twintigtal agenten gemobiliseerd. Zij halen lukraak voertuigen van de autoweg of controleren selectief specifieke voertuigen zoals vracht- en bestelwagens.De acties zullen niet beperkt blijven tot de grensgebieden, maar ook plaatsvinden langs de routes die de smokkelaars regelmatig gebruiken zoals de luchthavens en de treinverbindingen, liet Jambon eerder al weten. Jan Jambon beklemtoonde dat België het verdrag van Schengen respecteert. Dat betekent ook dat ons land de traditionele grenscontroles niet zal hervatten. Wel komen er gerichte controles op heel het grondgebied.