"N-VA meent dat ze het in de federale en Vlaamse regering alleen voor het zeggen hebben", aldus Van Rompuy, die in zijn online dagboek de "mentaliteit" van de Vlaamsnationalisten - "wij hebben gelijk want wij zijn de sterksten" - laakt.

In de Kamercommissie Financiën en Begroting kwam het deze week tot een stevige botsing tussen commissievoorzitter Van Rompuy enerzijds en Vuye en Open Vld-fractieleider Patrick Dewael anderzijds. Aanleiding was een vraag van de oppositie om een korte schorsing om twee studies te kunnen doornemen die de regering maandag in de pers al had uiteengezet, maar pas dinsdagochtend aan de parlementsleden had overgemaakt.

Het botert al langer niet meer tussen Vuye en Van Rompuy. Nadat de CD&V'er vorige maand vraagtekens had geplaatst bij de financiering van de taxshift, liet de N-VA'er zich ontvallen dat iemand geen commissievoorzitter wordt op basis van een intelligentietest.

"Ik heb geen andere bedoeling dan klaarheid te scheppen in het gevoerde beleid en na te gaan welke gevolgen bepaalde maatregelen zoals de taxshift zullen hebben op ons welvaartsniveau en het inkomen van de mensen", schrijft Van Rompuy zondag. "Dat is de taak van het Parlement. Daarom ben ik verkozen en Hendrik Vuye zal mij niet uit mijn lood schudden met zijn dreigementen. Ik vind ook dat de oppositie de ruimte moet krijgen om op basis van de beschikbare documenten en rapporten het parlementaire debat te voeren." (Belga/WK)

"N-VA meent dat ze het in de federale en Vlaamse regering alleen voor het zeggen hebben", aldus Van Rompuy, die in zijn online dagboek de "mentaliteit" van de Vlaamsnationalisten - "wij hebben gelijk want wij zijn de sterksten" - laakt.In de Kamercommissie Financiën en Begroting kwam het deze week tot een stevige botsing tussen commissievoorzitter Van Rompuy enerzijds en Vuye en Open Vld-fractieleider Patrick Dewael anderzijds. Aanleiding was een vraag van de oppositie om een korte schorsing om twee studies te kunnen doornemen die de regering maandag in de pers al had uiteengezet, maar pas dinsdagochtend aan de parlementsleden had overgemaakt. Het botert al langer niet meer tussen Vuye en Van Rompuy. Nadat de CD&V'er vorige maand vraagtekens had geplaatst bij de financiering van de taxshift, liet de N-VA'er zich ontvallen dat iemand geen commissievoorzitter wordt op basis van een intelligentietest. "Ik heb geen andere bedoeling dan klaarheid te scheppen in het gevoerde beleid en na te gaan welke gevolgen bepaalde maatregelen zoals de taxshift zullen hebben op ons welvaartsniveau en het inkomen van de mensen", schrijft Van Rompuy zondag. "Dat is de taak van het Parlement. Daarom ben ik verkozen en Hendrik Vuye zal mij niet uit mijn lood schudden met zijn dreigementen. Ik vind ook dat de oppositie de ruimte moet krijgen om op basis van de beschikbare documenten en rapporten het parlementaire debat te voeren." (Belga/WK)