Het werd een van de grootste verrassingen na de lokale verkiezingen van 2012: Vincent Van Quickenborne(Open VLD) wipte de almachtige christendemocraten uit het Kortrijkse bestuur. Stefaan De Clerck, kopman van CD&V en toen al 12 jaar burgemeester van de stad, was verontwaardigd over de 'anti-CD&V-coalitie' die 'Q' op de been bracht met N-VA en SP.A: 'De kiezer heeft gesproken, maar er is niet geluisterd.'

Van Quickenborne, die minder stemmen behaalde dan De Clerck (die zijn CD&V op één derde van de stemmen bracht), gaf later toe dat hij inderdaad een voorakkoord had gesloten met N-VA en SP.A. Iets wat hij in eerste instantie ontkende.

Terzake bracht de twee opponenten samen, voor het eerst sinds de woelige machtswissel.

Terzake maakt samen met Van Quickenborne en De Clerck de balans op van 3 jaar niuw bestuur.

'Ik heb de indruk dat Kortrijk al in een nieuwe plooi is gevallen,' aldus Van Quickenborne.

'De stad was goed, is goed en het doet pijn dat je zoiets niet kan verderzetten,' zegt De Clerck.

Het werd een van de grootste verrassingen na de lokale verkiezingen van 2012: Vincent Van Quickenborne(Open VLD) wipte de almachtige christendemocraten uit het Kortrijkse bestuur. Stefaan De Clerck, kopman van CD&V en toen al 12 jaar burgemeester van de stad, was verontwaardigd over de 'anti-CD&V-coalitie' die 'Q' op de been bracht met N-VA en SP.A: 'De kiezer heeft gesproken, maar er is niet geluisterd.' Van Quickenborne, die minder stemmen behaalde dan De Clerck (die zijn CD&V op één derde van de stemmen bracht), gaf later toe dat hij inderdaad een voorakkoord had gesloten met N-VA en SP.A. Iets wat hij in eerste instantie ontkende.Terzake bracht de twee opponenten samen, voor het eerst sinds de woelige machtswissel. Terzake maakt samen met Van Quickenborne en De Clerck de balans op van 3 jaar niuw bestuur. 'Ik heb de indruk dat Kortrijk al in een nieuwe plooi is gevallen,' aldus Van Quickenborne.'De stad was goed, is goed en het doet pijn dat je zoiets niet kan verderzetten,' zegt De Clerck.