De raad van bestuur van de VRT buigt zich dinsdag opnieuw over het besparingsplan bij de openbare omroep, die 65 miljoen euro wil bezuinigen. De vakbonden dreigen met acties als er 'onherstelbare schade' zou worden toegebracht..

Bij de VRT moeten tegen het einde van het jaar 279 mensen afvloeien. Ook in het programma-aanbod wordt gesnoeid. Zo zijn er tien procent minder werkingsmiddelen voor de meeste programma's. Voor nieuws gaat het maar om vijf procent.

De vakbonden hebben een alternatief besparingsplan opgesteld. Zij willen tegen eind 2011 38,9 miljoen in plaats van 65 miljoen euro besparen.

Ze raken niet aan het aanbod en willen het tegen eind volgend jaar met 75 voltijdse werknemers minder doen, in plaats van de geplande 279.

Als de raad van bestuur maatregelen neemt die tot onherstelbare schade leiden, overwegen ze acties, zo laten ze maandag in De Morgen en De Standaard weten.

De raad van bestuur had de directie gevraagd de efficiëntie-oefening over te doen omdat ze vond dat er wel erg fors gesnoeid werd.

De raad van bestuur neemt dinsdag naar verluidt een beslissing over het besparingsplan.

De raad van bestuur van de VRT buigt zich dinsdag opnieuw over het besparingsplan bij de openbare omroep, die 65 miljoen euro wil bezuinigen. De vakbonden dreigen met acties als er 'onherstelbare schade' zou worden toegebracht..Bij de VRT moeten tegen het einde van het jaar 279 mensen afvloeien. Ook in het programma-aanbod wordt gesnoeid. Zo zijn er tien procent minder werkingsmiddelen voor de meeste programma's. Voor nieuws gaat het maar om vijf procent.De vakbonden hebben een alternatief besparingsplan opgesteld. Zij willen tegen eind 2011 38,9 miljoen in plaats van 65 miljoen euro besparen. Ze raken niet aan het aanbod en willen het tegen eind volgend jaar met 75 voltijdse werknemers minder doen, in plaats van de geplande 279.Als de raad van bestuur maatregelen neemt die tot onherstelbare schade leiden, overwegen ze acties, zo laten ze maandag in De Morgen en De Standaard weten.De raad van bestuur had de directie gevraagd de efficiëntie-oefening over te doen omdat ze vond dat er wel erg fors gesnoeid werd. De raad van bestuur neemt dinsdag naar verluidt een beslissing over het besparingsplan.