'Waarom wou onze zoon in godsnaam onschuldige Belgen doden? Aan dit land heeft onze familie alles te danken.' Dat zegt Omar A. in De Morgen. Hij is de vader van de man die verdacht wordt achter de geplande, maar door de politiediensten verijdelde, aanslagen in België te zitten.

'Ik pieker me elke dag suf over het waarom', aldus de man. Hij zag ook zijn jongste zoon naar Syrië trekken. 'Hij heeft zich laten meeslepen door Abdelhamid en dat zal ik hem nooit vergeven.'

Opgestaan uit doden

De Morgen schrijft dat Abdelhamid bewust zijn dood in scène zette op Facebook. Hij werd opnieuw opgemerkt in Griekenland door de Amerikaanse en de Franse inlichtingendiensten, die verdacht telefoonverkeer oppikten. Via het afluisteren van de gesprekken tussen Abdelhamid en een tussenpersoon in de Luikse gevangenis van Lantin - de broer van één van de verdachten die in Verviers doodgeschoten werd. Abdelhamid stuurde de acties niet alleen aan vanuit Griekenland, hij financierde de terreurcel ook.

De politie werd getipt door de gevangenis zelf door dit opvallend telefoonverkeer. De gevangene had ook vaak contact met zijn broer, één van de twee doodgeschoten terreurverdachten in Verviers.

Dodenrit

Het federaal parket, zo schrijft De Morgen, besefte toen dat een aanslag 'een kwestie van uren, eerder dan van dagen' was. Nog volgens de krant was het de bedoeling van de fundamentalisten om een 'dodenrit' te houden. Ze zouden, verkleed in valse politieuniformen, zo veel mogelijk politieagenten willen doden hebben.

Abelhamid blijft ondertussen voortvluchtig.

'Waarom wou onze zoon in godsnaam onschuldige Belgen doden? Aan dit land heeft onze familie alles te danken.' Dat zegt Omar A. in De Morgen. Hij is de vader van de man die verdacht wordt achter de geplande, maar door de politiediensten verijdelde, aanslagen in België te zitten. 'Ik pieker me elke dag suf over het waarom', aldus de man. Hij zag ook zijn jongste zoon naar Syrië trekken. 'Hij heeft zich laten meeslepen door Abdelhamid en dat zal ik hem nooit vergeven.'De Morgen schrijft dat Abdelhamid bewust zijn dood in scène zette op Facebook. Hij werd opnieuw opgemerkt in Griekenland door de Amerikaanse en de Franse inlichtingendiensten, die verdacht telefoonverkeer oppikten. Via het afluisteren van de gesprekken tussen Abdelhamid en een tussenpersoon in de Luikse gevangenis van Lantin - de broer van één van de verdachten die in Verviers doodgeschoten werd. Abdelhamid stuurde de acties niet alleen aan vanuit Griekenland, hij financierde de terreurcel ook. De politie werd getipt door de gevangenis zelf door dit opvallend telefoonverkeer. De gevangene had ook vaak contact met zijn broer, één van de twee doodgeschoten terreurverdachten in Verviers. Het federaal parket, zo schrijft De Morgen, besefte toen dat een aanslag 'een kwestie van uren, eerder dan van dagen' was. Nog volgens de krant was het de bedoeling van de fundamentalisten om een 'dodenrit' te houden. Ze zouden, verkleed in valse politieuniformen, zo veel mogelijk politieagenten willen doden hebben.Abelhamid blijft ondertussen voortvluchtig.