Die verdachte zou contact hebben gehad met een tussenpersoon in de Luikse gevangenis van Lantin, tevens de broer van één van de verdachten die in Verviers werd doodgeschoten door de politie. Dat meldt VTM.

Volgens de zender kreeg de politie enkele weken geleden een tip over opvallend telefoonverkeer vanuit de gevangenis van Lantin, waar een gedetineerde telefonisch contact hield met een teruggekeerde Syriëstrijder in Griekenland. De gevangene had ook vaak contact met zijn broer, één van de twee doodgeschoten terreurverdachten in Verviers.

Via het afluisteren van de gesprekken kwam de politie de plannen voor een aanslag in België op het spoor. De man in Griekenland zou duidelijk de touwtjes in handen hebben gehad: hij stuurde de terreurcel in ons land aan en financierde ze ook. De identiteit van de man is bekend en de Belgische inlichtingendiensten zouden aan de Griekse autoriteiten hebben gevraagd om in te grijpen, maar dat zou nooit zijn gebeurd.

(Belga)

Die verdachte zou contact hebben gehad met een tussenpersoon in de Luikse gevangenis van Lantin, tevens de broer van één van de verdachten die in Verviers werd doodgeschoten door de politie. Dat meldt VTM. Volgens de zender kreeg de politie enkele weken geleden een tip over opvallend telefoonverkeer vanuit de gevangenis van Lantin, waar een gedetineerde telefonisch contact hield met een teruggekeerde Syriëstrijder in Griekenland. De gevangene had ook vaak contact met zijn broer, één van de twee doodgeschoten terreurverdachten in Verviers. Via het afluisteren van de gesprekken kwam de politie de plannen voor een aanslag in België op het spoor. De man in Griekenland zou duidelijk de touwtjes in handen hebben gehad: hij stuurde de terreurcel in ons land aan en financierde ze ook. De identiteit van de man is bekend en de Belgische inlichtingendiensten zouden aan de Griekse autoriteiten hebben gevraagd om in te grijpen, maar dat zou nooit zijn gebeurd.(Belga)