Spoedoverleg Open VLD afgelopen: ‘Nuttige bijsturingen nagaan’

Egbert Lachaert (Open VLD) © Belga

Na een tegenvallende peiling heeft Open VLD zaterdag een vervroegd, digitaal partijbestuur gehouden. Daar hebben de Vlaamse liberalen beslist om intern verder te werken en na te gaan ‘wat bijsturingen kunnen zijn die nuttig zijn’. Dat verklaart partijvoorzitter Egbert Lachaert na afloop.

Volgens de peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, Le Soir en RTL, waarvan de resultaten vrijdagavond bekendgemaakt werden, zou Open VLD vandaag nog maar 8,3 procent van de kiezers kunnen overtuigen. Bij de verkiezingen van 2019 haalde de partij van premier Alexander De Croo nog 13,5 procent van de stemmen.

Naar aanleiding van het peilingresultaat organiseerde voorzitter Lachaert zaterdag een digitaal partijbureau. ‘Negatieve tendenzen in peilingen kan men niet negeren en dergelijke signalen moeten ernstig genomen worden’, zei hij na afloop van de bijeenkomst. ‘Als democratische partij vonden we het belangrijk iedereen hierin te horen.’

‘We gaan de komende weken intern verder aan de slag met onze afdelingen, mandatarissen en partijbestuur om na te gaan wat bijsturingen kunnen zijn die nuttig zijn. We nemen daarvoor de tijd om op een onderbouwde manier te werk te gaan’, aldus Lachaert.

Het partijbestuur van zaterdag kwam in de plaats van de bijeenkomst van maandag, die nu wordt geannuleerd. ‘Alles kwam aan bod tijdens de vergadering van vandaag. Nu moeten we vooral intern aan de slag’, besluit de voorzitter.

Partner Content