Dat schrijven Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad.

"We willen dat onze kinderen in elke school hun patka (de jongerenversie van de tulband, red.) mogen dragen. Nu mag het in de ene school wel en in de andere niet. Iedereen die zijn religie wil uiten, zou dat moeten kunnen", zegt woordvoerster Amarjit Kaur in de kranten. Met de ingebrekestelling eisen de sikhs dat het schoolreglement wordt aangepast voor de zestien leerlingen die er vanaf 1 september naar school gaan.

Als de scholen toch volharden in het verbod, komen er gerechtelijke procedures tegen elke school apart. "Via de rechter in kortgeding of de Raad van State. Maar we proberen dat te vermijden. Het is niet in het voordeel van de leerlingen om altijd maar rechtszaken aan te spannen", zegt advocaat Pieter-Bram Lagae.

(Belga/RR)

Dat schrijven Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad."We willen dat onze kinderen in elke school hun patka (de jongerenversie van de tulband, red.) mogen dragen. Nu mag het in de ene school wel en in de andere niet. Iedereen die zijn religie wil uiten, zou dat moeten kunnen", zegt woordvoerster Amarjit Kaur in de kranten. Met de ingebrekestelling eisen de sikhs dat het schoolreglement wordt aangepast voor de zestien leerlingen die er vanaf 1 september naar school gaan. Als de scholen toch volharden in het verbod, komen er gerechtelijke procedures tegen elke school apart. "Via de rechter in kortgeding of de Raad van State. Maar we proberen dat te vermijden. Het is niet in het voordeel van de leerlingen om altijd maar rechtszaken aan te spannen", zegt advocaat Pieter-Bram Lagae.(Belga/RR)