Het aantal mensen die beroep doen op voedselbanken steeg de afgelopen maanden met ongeveer 15 procent. Daarom maakt de regering extra middelen vrij.

Eén miljoen euro is bestemd voor het Antwerps opslag- en distributiecentrum voor voedselhulp, het Rode Kruis, Alimen'T en de Belgische Federatie van Voedselbanken, en dit voor de aankoop van essentiële voedings- en hygiëneproducten en voor de levering ervan aan mensen met een beperkte mobiliteit. De subsidie moet onder meer zorgen voor voldoende voedselvoorraad voor deze winter.

De OCMW's krijgen 6 miljoen euro subsidie. De extra middelen moeten de centra ondersteunen in de toenemende vraag naar voedselhulp en basishygiëneproducten.

Het geld komt bovenop de extra middelen die al waren toegekend door de vorige regering. Maar die blijken al grotendeels opgebruikt. 'Het kan niet zijn dat er in onze samenleving gezinnen, vrouwen, mannen en kinderen honger moeten lijden. We laten de mensen voor wie voedselhulp over overleven gaat, niet in de steek', aldus minister Lalieux.

Lees ook

Covid-19 treft armen veel harder dan rijken: 'Corona is niet de grote gelijkmaker'

Het aantal mensen die beroep doen op voedselbanken steeg de afgelopen maanden met ongeveer 15 procent. Daarom maakt de regering extra middelen vrij. Eén miljoen euro is bestemd voor het Antwerps opslag- en distributiecentrum voor voedselhulp, het Rode Kruis, Alimen'T en de Belgische Federatie van Voedselbanken, en dit voor de aankoop van essentiële voedings- en hygiëneproducten en voor de levering ervan aan mensen met een beperkte mobiliteit. De subsidie moet onder meer zorgen voor voldoende voedselvoorraad voor deze winter. De OCMW's krijgen 6 miljoen euro subsidie. De extra middelen moeten de centra ondersteunen in de toenemende vraag naar voedselhulp en basishygiëneproducten. Het geld komt bovenop de extra middelen die al waren toegekend door de vorige regering. Maar die blijken al grotendeels opgebruikt. 'Het kan niet zijn dat er in onze samenleving gezinnen, vrouwen, mannen en kinderen honger moeten lijden. We laten de mensen voor wie voedselhulp over overleven gaat, niet in de steek', aldus minister Lalieux.Lees ookCovid-19 treft armen veel harder dan rijken: 'Corona is niet de grote gelijkmaker'