Aan de Universiteit Gent strijden enerzijds het duo Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe (strandden op 58,69 pct) en anderzijds het duo Guido Van Huylenbroeck en Sarah De Saeger (strandden op 34,11 pct) om het rector en -vicerectorschap. Er is een patstelling, gezien de resultaten tussen de eerste en vierde stemronde slechts één tot twee procentpunten verschillen. Bij de derde stemronde behaalden Van de Walle/Van Herreweghe 58,18 pct van de stemmen (59,62 pct in de tweede ronde en 57,76 pct in de eerste ronde). Van Huylenbroeck/De Saeger haalden toen 35,95 pct (35,94 pct in tweede ronde en 36,20 pct in eerste ronde).

Donderdag om 9 uur start de vijfde en laatste stemronde. Die eindigt om 12 uur. Als dan opnieuw geen enkel duo een tweederdemeerderheid haalt en er zich geen kandidatenduo terugtrekt, dan buigt de raad van bestuur zich over het verdere verloop van de procedure.

Het aantal blanco stemmen steeg in de vierde ronde naar 7,19 pct, er kwamen ook iets minder kiezers opdagen dan bij de vorige rondes.

Aan de Universiteit Gent strijden enerzijds het duo Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe (strandden op 58,69 pct) en anderzijds het duo Guido Van Huylenbroeck en Sarah De Saeger (strandden op 34,11 pct) om het rector en -vicerectorschap. Er is een patstelling, gezien de resultaten tussen de eerste en vierde stemronde slechts één tot twee procentpunten verschillen. Bij de derde stemronde behaalden Van de Walle/Van Herreweghe 58,18 pct van de stemmen (59,62 pct in de tweede ronde en 57,76 pct in de eerste ronde). Van Huylenbroeck/De Saeger haalden toen 35,95 pct (35,94 pct in tweede ronde en 36,20 pct in eerste ronde). Donderdag om 9 uur start de vijfde en laatste stemronde. Die eindigt om 12 uur. Als dan opnieuw geen enkel duo een tweederdemeerderheid haalt en er zich geen kandidatenduo terugtrekt, dan buigt de raad van bestuur zich over het verdere verloop van de procedure. Het aantal blanco stemmen steeg in de vierde ronde naar 7,19 pct, er kwamen ook iets minder kiezers opdagen dan bij de vorige rondes.