De organisaties Ligue des droits humains (LDH), la Coordination Nationale d'Action pour la Paix et la Démocratie (CNAPD) en (Forum voor) Vredesactie waren naar de Raad van State gestapt om twee Waalse exportlicenties aan te vechten. Het ging om de vergunning voor de uitvoer van wapens van FN Herstal naar de Saoedische Nationale Garde en om de uitvoer van producten van CMI Defence aan diezelfde Nationale Garde. Wat de wapenlevering van FN Herstal betreft, volgt de Raad van State de argumentatie van de organisaties en worden de vergunningen opgeschort. In de zaak van de andere vergunning werd de hoogdringendheid van het beroep door de Raad van State verworpen.

De vergunningen die opgeschort werden, zijn vergunningen die begin juli nog werden goedgekeurd door Waals minister-president Elio Di Rupo. Die vergunningen moesten andere exportvergunningen vervangen die eerder al waren opgeschort door de Raad van State.

De organisaties Ligue des droits humains (LDH), la Coordination Nationale d'Action pour la Paix et la Démocratie (CNAPD) en (Forum voor) Vredesactie waren naar de Raad van State gestapt om twee Waalse exportlicenties aan te vechten. Het ging om de vergunning voor de uitvoer van wapens van FN Herstal naar de Saoedische Nationale Garde en om de uitvoer van producten van CMI Defence aan diezelfde Nationale Garde. Wat de wapenlevering van FN Herstal betreft, volgt de Raad van State de argumentatie van de organisaties en worden de vergunningen opgeschort. In de zaak van de andere vergunning werd de hoogdringendheid van het beroep door de Raad van State verworpen. De vergunningen die opgeschort werden, zijn vergunningen die begin juli nog werden goedgekeurd door Waals minister-president Elio Di Rupo. Die vergunningen moesten andere exportvergunningen vervangen die eerder al waren opgeschort door de Raad van State.