Onder het premierschap van Herman Van Rompuy werd afgesproken dat vicegouverneur Luc Coene later dit jaar, in augustus, Guy Quaden zou opvolgen als gouverneur van de Nationale Bank van België (NBB). Maar tegenover de regentenraad maar ook daarbuiten sluit Quaden niet uit aan te zullen blijven, zoals aanvankelijk was voorzien, tot februari 2014.

Het aanblijven van Quaden, een beschermeling van de PS, lijkt erop te wijzen dat de Franstalige socialisten er ernstig rekening mee houden dat zij na de verkiezingen de leiding van de regering zullen nemen. In dat geval wil Elio Di Rupo, die beseft voor een zware besparingsronde te staan, bij de NBB kunnen rekenen op een onvoorwaardelijke politieke medestander.

In elk geval lijkt er in de Wetstraat niet langer een politieke consensus te bestaan over de opvolging van Quaden door Coene. Het is niet duidelijk of een en ander ook heeft te maken met de politieke verklaring van Coene over de onrust op de internationale geldmarkt als gevolg van een mogelijke verkiezingszege van Bart De Wever en zijn N-VA.

Een verklaring die de liberaal Coene, gewezen kabinetschef en mentor van Guy Verhofstadt, in regeringskringen niet in dank wordt afgenomen en in bankkringen als zeer onvoorzichtig wordt beschouwd.

Onder het premierschap van Herman Van Rompuy werd afgesproken dat vicegouverneur Luc Coene later dit jaar, in augustus, Guy Quaden zou opvolgen als gouverneur van de Nationale Bank van België (NBB). Maar tegenover de regentenraad maar ook daarbuiten sluit Quaden niet uit aan te zullen blijven, zoals aanvankelijk was voorzien, tot februari 2014.Het aanblijven van Quaden, een beschermeling van de PS, lijkt erop te wijzen dat de Franstalige socialisten er ernstig rekening mee houden dat zij na de verkiezingen de leiding van de regering zullen nemen. In dat geval wil Elio Di Rupo, die beseft voor een zware besparingsronde te staan, bij de NBB kunnen rekenen op een onvoorwaardelijke politieke medestander. In elk geval lijkt er in de Wetstraat niet langer een politieke consensus te bestaan over de opvolging van Quaden door Coene. Het is niet duidelijk of een en ander ook heeft te maken met de politieke verklaring van Coene over de onrust op de internationale geldmarkt als gevolg van een mogelijke verkiezingszege van Bart De Wever en zijn N-VA. Een verklaring die de liberaal Coene, gewezen kabinetschef en mentor van Guy Verhofstadt, in regeringskringen niet in dank wordt afgenomen en in bankkringen als zeer onvoorzichtig wordt beschouwd.