De postzegel toont een vrouwengezicht dat samengesteld is uit zinnen die integraal afkomstig zijn uit het 'Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van discriminatie van vrouwen'. Ook de achtergrond van het beeld bestaat volledig uit tekst. Om de tekst leesbaar te houden, gebruikte ontwerpster Ann Bessemans lettertype BigVesta, dat ook in zeer kleine grootte nog perfect leesbaar is.

Het is de eerste keer dat bpost een postzegel opdraagt aan Internationale Vrouwendag. "Bpost bracht al eerder postzegels uit met vrouwen in de hoofdrol maar dit is de allereerste voor Internationale Vrouwendag", zegt Fred Lens, woordvoerder van bpost . "Het thema ligt ons na aan het hart."

606 woorden

Mooi meegenomen is dat er meteen een wereldrecord aan gekoppeld wordt. "We hebben ons ontwerp naar Guinness World Records gestuurd en zijn meteen laureaat in de categorie 'postzegel met het grootste aantal leesbare woorden'", vertelt Lens. "De categorie bestond nog niet maar met 606 woorden zal ons record hopelijk even stand houden."

De postzegel is vanaf maandag 10 maart te verkrijgen in de Filaboetieks, via de eShop, telefonisch of via e-mail. Hij wordt gedrukt op 25.000 vellen van 5 zegels. De zegels kunnen gebruikt worden voor standaardbrieven naar wereldwijde bestemmingen en kosten 6,45 euro per vel van 5 stuks. (Belga/TE)

De postzegel toont een vrouwengezicht dat samengesteld is uit zinnen die integraal afkomstig zijn uit het 'Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van discriminatie van vrouwen'. Ook de achtergrond van het beeld bestaat volledig uit tekst. Om de tekst leesbaar te houden, gebruikte ontwerpster Ann Bessemans lettertype BigVesta, dat ook in zeer kleine grootte nog perfect leesbaar is. Het is de eerste keer dat bpost een postzegel opdraagt aan Internationale Vrouwendag. "Bpost bracht al eerder postzegels uit met vrouwen in de hoofdrol maar dit is de allereerste voor Internationale Vrouwendag", zegt Fred Lens, woordvoerder van bpost . "Het thema ligt ons na aan het hart." Mooi meegenomen is dat er meteen een wereldrecord aan gekoppeld wordt. "We hebben ons ontwerp naar Guinness World Records gestuurd en zijn meteen laureaat in de categorie 'postzegel met het grootste aantal leesbare woorden'", vertelt Lens. "De categorie bestond nog niet maar met 606 woorden zal ons record hopelijk even stand houden." De postzegel is vanaf maandag 10 maart te verkrijgen in de Filaboetieks, via de eShop, telefonisch of via e-mail. Hij wordt gedrukt op 25.000 vellen van 5 zegels. De zegels kunnen gebruikt worden voor standaardbrieven naar wereldwijde bestemmingen en kosten 6,45 euro per vel van 5 stuks. (Belga/TE)