'Het is goed dat die beelden van de Hitlergroet zijn uitgelekt, of er zou geen gevolg aan zijn gegeven. Net zoals onze klachten over pesterijen, schending van het beroepsgeheim of grensoverschrijdend gedrag geen gevolg krijgen. De stoorzenders blijven op post', zeggen de inspecteurs.

Allemaal zijn ze het zat dat er met hun klachten niets gebeurt: 'Na maanden wachten geloven mijn collega's niet meer dat hun zaak nog serieus zal worden onderzocht.'

Onder meer bij de dienst Hondensteun draait het volgens een bron vierkant. Een hoofdinspecteur terroriseert de hele afdeling en wordt in bescherming genomen door het diensthoofd. 'Wie zich uitspreekt over de wantoestanden, krijgt meteen een tuchtsanctie', klinkt het bij een inspecteur met meer dan 30 jaar dienst.

Het Comité P is intussen een onderzoek gestart naar pesterijen en discriminatie binnen de Directie Algemene Veiligheid, waar de infanterie en cavalerie onder vallen. De federale politie wil niet reageren op individuele dossiers, maar zegt 'elke klacht ernstig te nemen'.

'Het is goed dat die beelden van de Hitlergroet zijn uitgelekt, of er zou geen gevolg aan zijn gegeven. Net zoals onze klachten over pesterijen, schending van het beroepsgeheim of grensoverschrijdend gedrag geen gevolg krijgen. De stoorzenders blijven op post', zeggen de inspecteurs. Allemaal zijn ze het zat dat er met hun klachten niets gebeurt: 'Na maanden wachten geloven mijn collega's niet meer dat hun zaak nog serieus zal worden onderzocht.'Onder meer bij de dienst Hondensteun draait het volgens een bron vierkant. Een hoofdinspecteur terroriseert de hele afdeling en wordt in bescherming genomen door het diensthoofd. 'Wie zich uitspreekt over de wantoestanden, krijgt meteen een tuchtsanctie', klinkt het bij een inspecteur met meer dan 30 jaar dienst. Het Comité P is intussen een onderzoek gestart naar pesterijen en discriminatie binnen de Directie Algemene Veiligheid, waar de infanterie en cavalerie onder vallen. De federale politie wil niet reageren op individuele dossiers, maar zegt 'elke klacht ernstig te nemen'.