Volgens de krant De Morgen bestaat er in Antwerpen een overeenkomst tussen de chassidische joodse gemeenschap en publiciteitsbedrijven om geen reclame voor lingerie in het straatbeeld te hangen. Bovendien zou burgemeester Bart De Wever (N-VA) bemiddeld hebben bij de deal.

Er kwam meteen kritiek op de overeenkomst en de mogelijke rol van burgemeester De Wever. 'De publieke ruimte is er voor iedereen en mag niet opgedeeld worden in de wensen van de ene of de andere groep. Als dit in Borgerhout gebeurd was, zou het kot te klein geweest zijn. Maar nu steekt de burgmeester zijn kop in het zand', zo zei Yasmine Kherbache in De Zevende Dag. En in de studio's van VTM zei ook CD&V-kopstuk Kris Peeters dat het verbieden van reclames in bepaalde wijken niet door de beugel kan.

Eerder had de woordvoerder van Bart De Wever al ontkend dat de Antwerpse burgemeester betrokken was bij de overeenkomst. En in De Zevende Dag sprak ook N-VA-politica Annick De Ridder van 'een kwakkel' en 'onzin'. 'De burgemeester heeft mij verzekerd dat hij daar niet in is tussengekomen. Het gaat hier om een privéfirma die afspraken maakt met bewoners. De politiek is hier op geen enkele manier in tussengekomen'.

Volgens de krant De Morgen bestaat er in Antwerpen een overeenkomst tussen de chassidische joodse gemeenschap en publiciteitsbedrijven om geen reclame voor lingerie in het straatbeeld te hangen. Bovendien zou burgemeester Bart De Wever (N-VA) bemiddeld hebben bij de deal. Er kwam meteen kritiek op de overeenkomst en de mogelijke rol van burgemeester De Wever. 'De publieke ruimte is er voor iedereen en mag niet opgedeeld worden in de wensen van de ene of de andere groep. Als dit in Borgerhout gebeurd was, zou het kot te klein geweest zijn. Maar nu steekt de burgmeester zijn kop in het zand', zo zei Yasmine Kherbache in De Zevende Dag. En in de studio's van VTM zei ook CD&V-kopstuk Kris Peeters dat het verbieden van reclames in bepaalde wijken niet door de beugel kan.Eerder had de woordvoerder van Bart De Wever al ontkend dat de Antwerpse burgemeester betrokken was bij de overeenkomst. En in De Zevende Dag sprak ook N-VA-politica Annick De Ridder van 'een kwakkel' en 'onzin'. 'De burgemeester heeft mij verzekerd dat hij daar niet in is tussengekomen. Het gaat hier om een privéfirma die afspraken maakt met bewoners. De politiek is hier op geen enkele manier in tussengekomen'.