Op de laatste schooldag werd een meisje van 13 zwaar gepest door 6 medeleerlingen aan een school in Roeselare. Het meisje werd aan de haren getrokken, geslagen en geschopt. Eén van de pestkoppen bokste haar in het gezicht.

Facebook

De pestkoppen hadden het hele tafereel gefilmd en op YouTube gezet. Daar werd het snel verwijderd door de videosite, maar de moeder van het slachtoffer postte het filmpje zelf op Facebook. Ze wilde daarmee tonen wat haar dochter moest meemaken en verhinderen dat andere meisjes op dezelfde manier slachtoffer werden van pesten.

Het filmpje lokte een storm van verontwaardiging en protest uit. Onder meer via Facebook werden de pestkoppen zwaar aangepakt. De moeder van het meisje dat werd gepest, deed een oproep om van de daders geen slachtoffers te maken.

Excuses

Eén meisje dat in het filmpje in beeld kwam als pester, maake op Facebook haar excuses: 'Ik weet niet wat mij bezielde. Ik hoop dat jullie mij kunnen vergeven.'

Dat belet niet dat de ouders van de pestkop bedreigd worden. Ze krijgen haatmails en dreigtelefoons. 'Het houdt niet op,' zegt de moeder in De Standaard. 'We hopen dat dit zo snel mogelijk ophoudt.'

Het parket van Kortrijk zet intussen het onderzoek naar de pesterijen verder en de school is een tuchtonderzoek gestart. (EE)

Op de laatste schooldag werd een meisje van 13 zwaar gepest door 6 medeleerlingen aan een school in Roeselare. Het meisje werd aan de haren getrokken, geslagen en geschopt. Eén van de pestkoppen bokste haar in het gezicht.Facebook De pestkoppen hadden het hele tafereel gefilmd en op YouTube gezet. Daar werd het snel verwijderd door de videosite, maar de moeder van het slachtoffer postte het filmpje zelf op Facebook. Ze wilde daarmee tonen wat haar dochter moest meemaken en verhinderen dat andere meisjes op dezelfde manier slachtoffer werden van pesten. Het filmpje lokte een storm van verontwaardiging en protest uit. Onder meer via Facebook werden de pestkoppen zwaar aangepakt. De moeder van het meisje dat werd gepest, deed een oproep om van de daders geen slachtoffers te maken.Excuses Eén meisje dat in het filmpje in beeld kwam als pester, maake op Facebook haar excuses: 'Ik weet niet wat mij bezielde. Ik hoop dat jullie mij kunnen vergeven.' Dat belet niet dat de ouders van de pestkop bedreigd worden. Ze krijgen haatmails en dreigtelefoons. 'Het houdt niet op,' zegt de moeder in De Standaard. 'We hopen dat dit zo snel mogelijk ophoudt.' Het parket van Kortrijk zet intussen het onderzoek naar de pesterijen verder en de school is een tuchtonderzoek gestart. (EE)