De Aalterse oppositiepartij GROEP zal niet deelnemen aan de lokale verkiezingen dit najaar. De partij behaalde in 2006 drie van de negen oppositiezetels in de thuisbasis van CD&V-minister Pieter De Crem, maar vreest dat het "geen enkele zin" heeft om opnieuw op te komen.


'Meerderheid fnuikt democratie'
Volgens gemeenteraadslid Mie Van den Kerchove "fnuikt" de meerderheid in Aalter de democratische werking. "Wat elders kan, is in Aalter onmogelijk", hekelt GROEP in een persbericht. Een rigide lokaal reglement beknot de oppositie in de gemeenteraad, de notulen bevatten geen interpellaties van de oppositie en bij gebrek aan commissies worden begroting en beleidsplannen "ver van de oppositie opgemaakt", luidt het.

'Geen financiële steun'
Bovendien zit een kentering er ook na 14 oktober niet in, vreest GROEP, dat ook financiële en organisatorische problemen ziet. "Lokale ongebonden partijen zoals GROEP hebben het steeds moeilijker om deel te nemen aan verkiezingen", stelt de partij. Zo is er geen financiële steun van een moederpartij, maar ook geen rugdekking van studiediensten of ondersteuning voor de communicatie.

'Allen tegen De Crem'
Dit najaar komt de partij dus niet op, maar gaat ze verder "als politieke beweging die nog regelmatig van zich zal laten horen". Van den Kerchove sluit niet uit dat in de toekomst wel opnieuw lijsten zullen worden ingediend.

Titelvoerend burgemeester en minister van Defensie Pieter De Crem ziet geen graten in het wegvallen van de oppositiepartij. "In 2006 was het allen tegen De Crem", reageerde hij op de VRT-radio. "De kiezer heeft toen voor ons gekozen en ik hoop nu op een nieuwe stem voor een vervolg van het beleid." (Belga/EE)

De Aalterse oppositiepartij GROEP zal niet deelnemen aan de lokale verkiezingen dit najaar. De partij behaalde in 2006 drie van de negen oppositiezetels in de thuisbasis van CD&V-minister Pieter De Crem, maar vreest dat het "geen enkele zin" heeft om opnieuw op te komen.'Meerderheid fnuikt democratie' Volgens gemeenteraadslid Mie Van den Kerchove "fnuikt" de meerderheid in Aalter de democratische werking. "Wat elders kan, is in Aalter onmogelijk", hekelt GROEP in een persbericht. Een rigide lokaal reglement beknot de oppositie in de gemeenteraad, de notulen bevatten geen interpellaties van de oppositie en bij gebrek aan commissies worden begroting en beleidsplannen "ver van de oppositie opgemaakt", luidt het. 'Geen financiële steun' Bovendien zit een kentering er ook na 14 oktober niet in, vreest GROEP, dat ook financiële en organisatorische problemen ziet. "Lokale ongebonden partijen zoals GROEP hebben het steeds moeilijker om deel te nemen aan verkiezingen", stelt de partij. Zo is er geen financiële steun van een moederpartij, maar ook geen rugdekking van studiediensten of ondersteuning voor de communicatie. 'Allen tegen De Crem' Dit najaar komt de partij dus niet op, maar gaat ze verder "als politieke beweging die nog regelmatig van zich zal laten horen". Van den Kerchove sluit niet uit dat in de toekomst wel opnieuw lijsten zullen worden ingediend. Titelvoerend burgemeester en minister van Defensie Pieter De Crem ziet geen graten in het wegvallen van de oppositiepartij. "In 2006 was het allen tegen De Crem", reageerde hij op de VRT-radio. "De kiezer heeft toen voor ons gekozen en ik hoop nu op een nieuwe stem voor een vervolg van het beleid." (Belga/EE)