'Wij hebben verschillende ontmoetingen gehad met de Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, de heer Sammy Mahdi, op 24 september en op 20 en 26 oktober, en hebben tot dusver geen tevredenstellend antwoord gekregen op onze verzoeken', klinkt het. De vakbonden klagen al enkele maanden het structurele gebrek aan opvangplaatsen, middelen en personeel aan. Door de achteruitgang van de arbeidsomstandigheden komen ze niet meer toe aan hun kerntaak: de bed-bad-broodregeling en de begeleiding van asielzoekers.

Het personeel van Fedasil heeft verschillende eisen. Ze vragen meer respect voor de werkomgeving van de werknemers door een financiële erkenning van het zware werk en een duidelijke omschrijving van de missie voor het aanmeldcentrum, ook in tijden van crisis. Ze willen ook dat het asielrecht gerespecteerd wordt door elke persoon de mogelijkheid te geven om een verzoek om internationale bescherming in te kunnen dienen, onmiddellijk een noodopvangcapaciteit op te zetten en snel structurele opvangplaatsen te creëren.

'Wij hebben verschillende ontmoetingen gehad met de Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, de heer Sammy Mahdi, op 24 september en op 20 en 26 oktober, en hebben tot dusver geen tevredenstellend antwoord gekregen op onze verzoeken', klinkt het. De vakbonden klagen al enkele maanden het structurele gebrek aan opvangplaatsen, middelen en personeel aan. Door de achteruitgang van de arbeidsomstandigheden komen ze niet meer toe aan hun kerntaak: de bed-bad-broodregeling en de begeleiding van asielzoekers. Het personeel van Fedasil heeft verschillende eisen. Ze vragen meer respect voor de werkomgeving van de werknemers door een financiële erkenning van het zware werk en een duidelijke omschrijving van de missie voor het aanmeldcentrum, ook in tijden van crisis. Ze willen ook dat het asielrecht gerespecteerd wordt door elke persoon de mogelijkheid te geven om een verzoek om internationale bescherming in te kunnen dienen, onmiddellijk een noodopvangcapaciteit op te zetten en snel structurele opvangplaatsen te creëren.